Wednesday, April 22, 2009

Home » , , » 108 Award, tag diniedinar

108 Award, tag diniedinar

Dalam beberapa hari ni, semasa dok berjalan-jalan ke rumahmaya kawan-kawan, ibu terserempak dengan beberapa kenalan blog yang rumahmaya nyer bermasalah. Ada yang tak boleh nak post kan entri. Ada yang blog jadi hang. Ada yang dapat ^&*^%$.. virus blog ker tu?

teringat beberapa bulan yang lepas.. ade sorg kenalan blog ibu citer yang blog kawannya tetiba hilang... HILANG.. walhal blog dia tu simple jer.. sudahnya dia bukak blog baru kat wordpress..

Ini lah yang takut nyer bila ber'rumahmaya' ni.. tetiba jer rumah di'roboh' @ di'ceroboh'.. ngeri sungguh.. ada yang kata kalo widget sarat di blog boleh jadi faktor penyebab blog hang... huhuuu.. sangat ngeri ini... Insya Allah, lepas ni, ibu kena kurangkan@buang terus widget2 yang dot dot dot... uhukksss..

Minggu ini masih lagi minggu menerima award..

Thank You

award daripada Reen Permata Hatiku

Award daripada diniedinar

ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more

Buat rakan-rakan, kenalan-kenalan ibu, baru @ lama, kalo belum ade lagi.. sila lah ambil dah tepek di blog...

jika tidak daku akan merajuk (ciplak diniedinar nyer ayat..) No

Seterusnya sesi menjawab tag... semakin daku ingin mengurangkan hutang tag.. semakin bertambah rupernya..

takper daku suka ditag.. itu maknanya daku diingati oleh kawan2... muaahhh.. sayang semua yang mengetag daku... Love You

TAG daripada DinieDinar

NAMES THAT FRIENDS CALL YOU:

1. kakyong ; 2. kak bib ; 3. Bib ; 4. Habib

MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE:

1. Tarikh lahir sendiri, suami & anak-anak ; 2. Tarikh nikah & kenduri kahwin ; 3. Tarikh lahir makbonda/ayahnde & adik2 ; 4. Tarikh hari pertama bekerja 2 may 1996

THINGS YOU'VE DONE IN THE LAST 30 MINUTES:

1. BF Aliya ; 2. buat susu fikri ; 3. main-main dengan Anis ; 4.bukak blog & membuat entri ini

GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE:

1. buku, novel terutamanya.. ; 2. mesin jahit.. boleh buat baju anak-anak boleh juga buat baju baby jual online.. boleh buat $$$$$; 3. elektrik oven .. boleh buat kek utk fikri hari-hari..; 4. lappy baru..

YOUR FAVORITE HOBBIES:

1. membaca.. apa ajer yang bermanafaat. ; 2. buat ikan kering ; 3. memasak ; 4. blogging

PLACES YOU WANT TO GO FOR VACATION:

1. oversea - Holland ; 2. Pulau, terutama Pulau Perhantian.. nak jumpa keluarga angkat..; 3. Tempat yang bersalji.. tingin nak berluncur salji ; 4. mana2 ajer dalam mesia.. janji suamiku mahu bawa & anak-anak hepi...

FAVORITE DRINKS:

1. manjakani cafe ; 2. air suam ; 3. jus oren sunkist (perah sendiri) ; 4. milo ais (mesti order kalo makan diluor sbb anak2 pun boleh minum)

THINGS ALWAYS FOUND IN YOUR ROOM:

1. katil queen size ; 2. almari baju ; 3. meja solek ; 4. kipas angin

FAVORITE COLORS:

1. merah hati (maroon) ; 2. biru ; 3. hijau ; 4. kuning

TOP FOUR HANGOUTS:

1. Tesco Extra (Ipoh) ; 2. Gerai2 makan di Jelapang/Manjoi ; 3. Green Town Mall ; 4. Padang Polo (anak2 boleh main di playground.. ibu boleh pekena laksa kedah)

Persons U LOVE SO MUCH:

1. my hubby & anak2 ; 2. Parent & PIL ; 3. Adik-beradik, ipar duai & anak2 sedara ; 4. sedara-mara, kenalan & sahabat handai

"THINGS" SPECIAL TO YOU:

1. Koleksi buku-buku ; 2. Rumah yg dok sekarang ni ; 3. oven hitam (walau ku buat kek sering tak menjadi, tapi biskut arab ku sering menjadi rebutan) ; 4. cincin tunang & rantai tangan nikah (masih boleh pakey.. tp sebab cincin ade permata, nanti susah nak buat kerja & nyusu Aliya)

YOU THINK WILL ANSWER THIS SURVEY:

siapakah yang belum jawab tag ini.. sila lah angkat tangan/jari... Thumbs Up

1. Umi Ina @ Hez ; 2. Cik Yan ; 3. Rossizam ; 4. Eus ; 5. MamaShinta

REASONS WHY YOU ANSWERED THIS SURVEY:

menghargai ingatan seorang kawan & supaya dapat saling kenal lagi..

kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

8 kawan ibu yang hebat:

ummuabdullahsyaakir said...

salam,kak yong..rasa bersemangat waja je nak jawab tag tu(wlpn nma tak de dlm senarai) tapi sy kena simpankan dlu,klu sy ada msa sy jawab,bole ke cenggitu kak yong?

kakyong said...

salam Ummuabdullahsyakir,

volunteer menjawab tag.. sangat2 lah dialu-alukan.. tafadhal, sila-sila..!! :D

Yan said...

kak yong saya copet award tu yerr

kakyong said...

salam Yan,
SIla lah ambil... ambil mana yang berkenan.. kalo takde semua, ambil semua2 nyer..!!

rossizam said...

thank atas tag ni..ros dah tempekkan lam blog....

kakyong said...

terima kasih Ross, nanti kakyong dtg tengok.. ok.. :)

Shinta Musraika said...

salam kakyong,
bagusnya sekarang dah senang nak buka blog kakyong. sebelum ni asyik hang jer. tapi takpe..

tima kasih atas award yg di berikan. nanti ada kesempatan ku tempek kan di blogku. masih ada lagi satu utang tag dengan kakyong. akan di bayar secepat mungkin.

kakyong said...

mamaShinta,

oohh, betui kah sudah senang nak buka blog daku.. lega mendengarnya.. ni pun sedang godek2 lagi camane nak 'ringan'kan blog ni..

mu rajin buat tag, nanti ku beri lagi yer.. hihi.. :))

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .