Thursday, April 16, 2009

Home » » 100 tAG : FOTOPHUNIA

100 tAG : FOTOPHUNIA

Tag : FAVORITE FOTO @ PHOTOFUNIA

Cik Puan Eus @ Ako telah mengetag kakyong pada 30 march 2009. sudah lebih 2 minggu diperap.. sorry yer adik Eus, kakakmu ini sibuk dengan entri anak-anak, pulak tu lately ni, dah kureng berkesempatan untuk menulis & bertenet di sebelah malam.. demand anak2 sekarang sangat tinggi..

ohyer, kakyong lupa Nadnye & UmmiHez juga mengetag daku dgn tag ini.. ni baru nak buat, harap puashati yer..

1st, download your favourite photo using effects at www.photofunia.com

1. Do you think you are HOT?

HOT=PANAS.. yer, ibu yang kuat berleter & cepat berpeluh bila panas

2. Why do you like this picture?

sangat suka.. anak-anak ku bertiga orang sedang ber'orkestra'. nampak tak tangan2 kecil yang memukul tin beskut.. ni abang dia ler yang punyer idea.. ibu tengah masak.. sedor2, 3-3 anak dah kat tepi meja makan.. berdentam-dentum.. sabor jer la.. janji tak kaco ibu masak

3. When was the last time you ate pizza?

pada malam tahun baru 2009.. adik-adik ipar buat besday party untuk ayah mertua ku... apa kena mengena piza dgn fotofunia ni...

4. The last song you listen to?

Istighfar - OPICK .. kakyong sangat suka semua lagu2 OPICK

5. What are you doing right now besides this?

membaca entri di blog kawan-kawan, sambil memberi komen.. blog addicted kah daku ini..???

6. What name u prefer besides yours?

nama betui Habibah, adik2 panggil kakyong.. kawan2 panggil Bib/Bibah/KakBib.. lebih suka dipanggil kakyong sebab sejak umur 4-5 tahun dah dipanggil begitu.. masa sek men, ustaz Wahab (ajar bhs Arab) suka panggil Ya Habibi..!!!

7. People to tag

1/ MamaShinta; 2/UmmiSalsabila; 3/DinieDinar ; 4/MamaEmma; 5/Amyatie; 6/Yatie Chomeyl ; 7/zieha; 8/mamaErfan; 9/Noy

8. Who is no.1?

MamaShinta.. baru kenal, tapi mesra la sesangat.. suka dengan gaya bhs nyer menulis entri..

9 No.3 is having relationship with?

DinieDinar.. tentulah dgn en hubby dia.. ibu yang punya seorang anak dara comel yang juga bernama Alya..

10. Say something about no.5?

Amyatie.. baru juga kenal.. sedang dok layan slimming program... hihiiihh.. goodluck yaer...

11. How about no.4?

MamaEmma.. Ibu yang sangat TEGAR, orang lain sibuk dgn all-those-kind-of-pumps.. tapi ibu ini perah tangan tau.. kerja keras... dare to challenge her, mommy?!!!

12. Who is no.2?

UmmiSalsabila.. punya anak comel, si aufa salsabila yang chubby & chomeii...

13. Others

No6 yatie Chomeyl .. mak buyung yang sedang sarat, nun jauh di bumi sakura sempat lagi ke nak jawab tag kakyong ni

No7 zieha .. punya anak teruna yang berlesung pipit...manis sekali

No8 MamaErfan.. dia tag kakyong 2 tag, belum kakyong jawab.. so kasi dia ini homework pulak..

No9 Noy .. si orang Brunei.. punya anak teruna Darwish yang montel & ensem..

Sudilah melayan & menjawab tag ini.. kalo sudah jawab, sila tinggalkan link yer.. boleh kakyong terjah nanti..!!


kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

11 kawan ibu yang hebat:

precious innocent said...

kakyong, tegarkah sy? hehe... nnt emma buat tag nie ye...

-mama emma-

Noy said...

kakyong..tq for tagging me..really feel special..tapi noy dah jwb tag ni few wekks ago..go to this link,k....http://yoursabadi.blogspot.com/2009/03/tagged.html

kakyong said...

salam

MamaEmma,
TEGAR lah tu.. kuat semangat & tabah.. kakyong tak sanggup nak perah tangan, letih.. hari tu masa B***** engorged, perah kejap jer.. lenguh ehhh.. :p

kakyong said...

Noy ~ terima kasih, nanti daku terjah.. :)

Ummi Salsabila said...

mcm da buat je..tp lain ckit..nyway,TQ.br setel homework dr kak dinie.terkena dr kak yong lg..huhu.xpe2.ummi ni mmg xde keje..nnt buat ok

zieha said...

salam k.yong..wah..sukanya sbb..nama zieha ada list kat tagged nie.muahhsss..sayang k.yong.Tapi k.yong..zieha dah buat la..tagged yang nie..tak silap bulan mac yang lepas..sila2 dan ziarah n jenguk blog rumah zieha yang satu lagi at link
http://zieha-myworld.blogspot.com/2009/03/tag-yang-tertunggakp.html

kakyong said...

UmmiSalsabila,
kalo dah buat, tak yah ler buat lagi.. heheheh,

zieha,
ok.. nanti kakyong dtg menerjah.. :D

yatie chomeyl said...

udah buat...kalau tak malu,gi la baca...ekekkeek...;))

http://yatiechomeyl.blogspot.com/2009/04/tag-heuer-photofunia.html

kakyong said...

yatie chomeyl,
sudah dijengah.. suka dgn pizza bikinan mu itu... !! tgk foto u all berdua, cam masuk panggung plak..

Andrew P. said...

Terima kasih, aku suka Photofunia. Kemarin saya menemukan layanan lain di mana kita bisa mengedit foto-foto kami: PicJoke - gambar lucu itu memiliki banyak efek foto.

kakyong said...

Andrew P,
terima kasih berkongsi.. terima kasih juga sudi jengah sini

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .