Saturday, July 4, 2009

Home » » 180 KedaiChomel giveaway

180 KedaiChomel giveaway

Sepanjang hampir 1 tahun ibu menyusu badan Aliya, ibu memang tak pernah ade 'nursing cover' yang handmade, yang look-cool macam yang kawan-kawan ibu guna ni. Kalau ada, tentu lah tak rasa malu ke apa ke, bila nak nenenkan ALiya di tempat awam.
foto2 ni ibu 'copek' dari blog Mommy SN & SyahNur... nampak 'hebat' kan..

Kebiasaannya, memang jarang lah ALiya buat perangai & nak nenen di tempat awam. Kalo nak pergi shopping tu, dalam perjalanan memang ibu dah nenen kan ALiya puas-puas. Kalo perjalanan ke tempat yang hendak dituju dalam 15-20 minit, maka sepanjang perjalanan itu lah ibu akan nenenkan Aliya. Walau nenenkan Aliya dalam kereta, kadang2 ibu cover juga guna lampin @pun kain gendongan.
KedaiChomel milik Puan Anas Fadilah pula sedang buat giveaway, sejak 25 Jun 2009 dan akan berakhir, esok 5 July 2009.. *ibu yang terlambat buat entri*
Hadiahnya adalah:
Prize:
  • * The winner will win Jusco Shopping Vouchers (included in the voucher booklet are free make over with Shiseido and RM50 Hush Puppies Voucher) and Chomel Nursing Cover/Poncho
  • * the voucher are valid until 31st July 2009
menarikkan... ibu-ibu yang belum join, meh la join.. sempat lagi nak buat entri.. datelinenya tengahmalam 5 July 2009. klik pada banner di bawah yer untuk maklumat lanjut.

Handmade by Anasfadilah
due on 5 July 2009

kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

10 kawan ibu yang hebat:

Precious said...

Heh heh ... haku yang dah tutup kedai ni pun join gak tau! Mana lah tau rezeki veteran, kan! Amin!

ummumishkah said...

macam2 aksesori mommies sekarang kan? Good Luck Kak Yong! :)

ibu_arifa said...

good luck..saya pun msk gak contest nih..

ctzura said...

Huhuhu....saye nyusukan anak2 tak pernah pakai cover camtu.. ehehehe selamba jer... xclusif smpi c kakak 3 thn. & adik la ni dah 2 thn 7bln still lg. takleh nak msk contest ni..sbb lom ada bb kecik lagik.. hihih..

MyHasla said...

rajin sungguh kawan2 ku buat contest. anyway good luck.

Ibu Aqil-Aqilah said...

Ibuani ada benda ni.. orghadiahkan. tapi.. x reti guna.. he.he.. x lama dpt susu kedua2 anak... coz...... susu Ibuani cepat betul kering.. Aqilah dptlah 4 bulan+++.. hu..hu.. sayangkan..

Zuhaini said...

wah.. good luck ya! :) hihi..

MAMASYAZA said...

good luck kak yong

adianiez AIDA said...

wah best gak sling pouch tu yek.
aida mcm berkenan plak.
nanti nak carik la.
untuk anak akan dtg... he he he...

kakyong said...

kak Precious,
kak kalo dpt nak bg hadiah utk anak ke? yg sulong dah sampai umur nak kahwin kan.... :))

UmmuMishkah,
itu lah.. kakyong kan kalo takde blog ni memang tak tahu pun... cam jakun jer.. ni dah jengah mcm2 blog ni, sungguh mcm2 aksesori ibu2 muda zaman skrg nih... daku yg dah anak 3 pun byk benda yg takde... :D

ibu_arifa,
sama2 mencuba nasib lah ni... gud luck juga utk ibu_arifa :)

ctzura,
selamba ajer... menyusu di public pun??/ :-o
oh tidak.. kalo nyusu di public terselak2 tu, ehh.. tak rela daku...
org dolu2 selalu pakai selempang kain batik, one of the reason adalah selain utk gendongan anak, juga utk cover semasa bb menyusu... ;)

kakHas,
mencuba nasib.. lagi pun mood bercontest ni sedang 'MARI'... =))

Ibu Aqil-Aqilah,
ohh.. ada yer.. takper bleh guna untuk adik2 Aqil-Aqilah nanti... ;;)

zuhaini/mamasyaza,
thanks... :D

Aida,
ni bukan sling pouch tp nursing cover.. heheh :))
ni mesti dah mixed-up... ;)

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .