Thursday, July 30, 2009

Home » » 206 Mama_Aqish Giveaway - My Cute Lil Prince & Princess (updated)

206 Mama_Aqish Giveaway - My Cute Lil Prince & Princess (updated)

STICKY MODE
PLEASE SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY

Here is my cute lil princess, ALIYA NADHIRAH BINTI SHARUL AINAL, born on 18 JULY 2008, 9.17 PM at Pusat Rawatan Islam Ar-Ridzuan, Ipoh Perak Darul Ridzuan.
Adakah anak ibu ni seperti puteri comel...??!! .. mestilah comel.. anak ibu & ayah kan... ;))
Ibu mempertaruhkan foto ALiya yang comel ini untuk contest mama_aqish. Ibu sebenarnya belum lagi pernah meroyan & menunjukkan taring berkongsi keramahan & menghulur persahabatan yang agak rapat di blog Mama_Aqish. Tapi demi contest @ giveaway ini, ibu akan cuba beramah-mesra & berharap mama_aqish sudi lah yer beramah-mesra dengan ibu. Insya Allah, ibu tidak hanya akan beramah-mesra di bulan Julai 2009 sahaja.. Insya Allah, selagi kemaruk berblog ibu belum pudar, ibu akan terus 'meroyan'..


* ibu sebenarnya tak faham tulisan cina pada pinky-gal smiley ni, tapi sebab ibu suka dengan emosi yang ditunjukkan, jadi ibu nak jugak tepek kan *
.
.

updated 4 Julai 2009
Jom kawan-kawan ibu yang ada baby GIRL & BOY berumur 1-2 tahun, meh join contest @ giveaway ni... klik kat banner ni yer untuk maklumat lanjut.


1 - 31 July 2009


Mama- Aqish telah menambah beberapa syarat baru, antaranya harus jawab 2 soalan ni: (adoiii.. susah juga nak jawab nih... okay, ibu coba ya..)

1. Kenapa anak anda harus mendapat award MY CUTE LIL PRINCESS??


Aliya masa dia masih baby, dia cubby sangat, pipi dia menggelebeh, tak comel langsung. Tapi semakin aliya membesar & menjadi baby yang selalu riang ria & murah dengan senyum, semakin comel aliya di mata ibu.. senyuman tulus itulah yang pasti melayakkan aliya menjadi puteri comel ibu.


2. Ape yang anda tahu pasal blog Mama_Aqish? (soalan ini direka bagi menguji peserta sejauh mana dia tau pasal blog mama_aqish ni)


Ini yang ibu faham sejak beberapa bulan dok ulang-alik ke blog mama Aqish. Blog Mama Aqish dengan tagline blog "Kau Tercipta Untukku" adalah blog yang didedikasikan khas untuk Damia Aqish, anak sulong mama Aqish (I believe adik2 Aqish pasti akan menyusul nanti.... ;;)). Walaupun kebanyakan n3 adalah tentang telatah Aqish, Mama Aqish juga suka berkongsi maklumat seperti terdapat juga catatan tentang percutian mama aqish sekeluarga dan juga update tentang promosi jualan murah @ jualan gudang.


Mama_Aqish juga sudah beberapa kali menganjurkan contest baby2 ni, yang pertama dulu Cute baby Contest, lepas tu Toddler Super Model & contest @ giveaway My Cute Lil Prince & Princess ini adalah yang ke3... * I think so, rasa2 baru 3, kalau lebih mungkin ibu yang tak perasan*.


Selalunya bila masuk blog mama_aqish, ibu jarang tinggalkan komen, ibu suka baca jer.. silent reader... hahaha :)) tapi ni ibu nak bagi tahu, yang bagus nyer tentang mama_aqish ni, dia akan ganti hadiah yang tak sampai dengan yang baru. Jarang le orang nak buat camni kan. In a way, if mama_aqish as a friend, then she will be the best friend to all, so jangan amik kesempatan plak yer dengan kebaikan mama_aqish. :D


Actually, apa yang ibu nampak (setakat ni ler) mama_aqish memang rajin meraikan kawan2 dengan buat contest & giveaway. Terima Kasih yer mama_aqish. Selain tu mama_aqish juga banyak join contest, tak kira lah yang dalam blog (alamaya) mahupun yang diluor, ni yang ibu cuba nak contohi & cuba2 nak dapatkan aura bercontest mama_aqish. ;)

Ohya, tak silap ibu mama_Aqish ade blog jual tight on-line, tapi baru ini ibu jengah, rupanya blog tu dah di'remove'.. mama_aqish ade buat blog baru ker.. hmm, mungkin ibu yang tak perasan kot. mungkin ibu yang termiss part tu kot, sebab ibu pun ade juga ter'miss' n3 mama_aqish.

kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

35 kawan ibu yang hebat:

ummuabdullahsyaakir said...

Salam kak yong,aduhaiii ku rindu nak berjalan2 kat blog kak yong ni..alhmdulillah dapat jugak post komen..

Cepat betul masa berlalu...kejap je ank kak yong nak jadi ank dara dah...makin comel

Selamt maju jaya utk contest kali ni..

adianiez AIDA said...

aida tak bleh join kan anak2 dara ku.
terlebih umur...
terlebih sudah...
hi hi hi...

anyway, good luck yek.

@Salwa said...

kakyong
finally dapat gak sy blogwalk
thanks so much for ur support
rasa cam kakak sendiri je
aisyah dah setahun
belum satu contest pun sy join utk dia
takpa lah best friend dia (aliya) join, kira tumpang sekaki la bule tak camtu?
huhuhu
good luck aliya
aliya musti menang tau!!

♥cybermummy♥ said...

huhuhu! Jeles woo saya tak de anak2 ppuan bawah umur 12 bulan. anak ppuan umur 9 tahun ada lah .
Kalau anak lelaki saya ada . Tiga hero lagi :P.
Apa pun saya doa kan aliya menang . DOa dari jauh .:P

umi nuha said...

goodluck ye aliya.
xleh nak join ar nmpaknya, nuha dh nk masuk 14mos.
harus ni vote utk aliya..kita kan jiran..kan aliya kan..kan..kan...

CT said...

goosluck ya aliya....
anak-anak auntie x leh join..
auntie support aliya aje la nampaknye...:)

Zuhaini said...

ala.. alia x leh masuk! :( sabo je lah.. anyway, good luck! :D

yatie chomeyl said...

erm kene tggu contest utk baby boy la plak nih hik3x yg ni baby SN x leh masuk..gd luck k.yong

Mrs.Anne said...

good luck to aliya.memandangkan takde princess lagi ni :) ..tengok2 je la contest cute princess ni.

syahadah said...

kak yong , anak kita ni tetap comel di mata kitakan..
gud luck to aliya untie tetap jeles dgn dagu mu..
JELESS!!!:))

ummumishkah said...

comel aliya dgn riak ceria! Good Luck!

miela77 said...

salam...kyong, iela ingat nak join la giveaway tu, sementelah iela dah menang top comentar ari tue..tapi blog iela x ley post entri bergambar..tak tau apa problem...mu g dulu la...nanti kalau ada rezeki baby qis dapat la.. tgh syok tengok dia meluncur dalam walker tuh...meh ke umah hujung minggu nie, jln2...x smpat sgh umah kyong mgu lepas.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

gud luck aliya. anak auntie takleh masuk sebab umo dah lebih...

Ummi Hanie said...

Salam kakyong..

hehe same la kite kakyong..bramah mesra dgn empunye blog sempena bercontest2...yelah,byk penyertaan dia nk layan,kdg2 xprasan kan kiter..xper..pahamm...

gudluck 4 ur lil pwincess!anak2 dara sy dah over 1 yr lor...hukkk xleh masuk!

ibu_umairah said...

good luck alia.......nant dapat hadiah jgn lupa konsi2 ok..hee.hee

Precious said...

Haihhh ... comelnyer. Lebat dan itam rambut die ...

♥ LeeN ♥ said...

nampaknye kan kak.. balqis baru je disqualified. hahahaha. kene wat baby baru nih. erm, actually, saya pernah amik gamba balqis special utk join contest last time tu.. tp tak sempat nak join. wut to duuu... aliya, auntie vote aliya.. ecewah.. tiba2 nak vote.

Mama_Aqish said...

salam, ada perubahan untuk contest my cute lil prince & princess....jom tengok

kakyong said...

buat semua kawan2 ibu,

terima kasih atas sokongan... yaaayyy..
aliya suka sangat..

btw, mommy2 sila ambil perhatian, mama aqish dah update syarat baru utk contest ni...

now contest ni layak utk bb boy & gal, age 1-2 tahun... jom ibu2 terjah link ni
http://damiaqish.blogspot.com/2009/07/mamaaqish-giveaway-my-cute-lil-prince.html

mama_aqish,
thanks for informing the update.. u memang organizer yg vogue... *thumb-up*

MaMaQaYPo FaMiLy said...

BEST OF LUCK yer Kak Yong!!

azryna abdul said...

salam...
hai kak yong...

aaah saya duk di kuching...
baru 3bulan kat cni :)

Fid said...

tanya sekali lg
tu gambar anak kakyong ka anak patung
dah la i ni mata tak nampak..budak2 comel ni saya takleh tgk saya rasa nak gigit!

Che Ku Rosmiza said...

gud luck untuk si comel Aliya gak..

10 said...

hehehehheheee... join contest lg ek... good luck yer...

Ummi Hanie said...

ohh..sudah ade update ya
thanx 4 ur info kakyong ;)

Yan said...

hohoo ketinggalan sungguh yan skang..
dah ade contest baru..

pasal blog tight tu... dulupun ms yan duk sibuk carik tight n legging tuk Qis.. cari gak kat blog mama aqish tp tak kejumpaan..

Ummi Salsabila said...

gudluck aliya.ibu mu mmg rajin join contest..:)

amizah said...

good luck aliya....thanks k.yong sudi lawat blog kiter...jgn serik ya jalan2 kat blog kiter...

nadnye said...

Kak Yong.. Mmg comel Aliya, gambarnya dengan pose yang seksi tu :)

ummi afifah said...

salam..good luck alia..go..go..girl

SyahNur said...

wahh.. comeynye alia... sgt comey! ade peluang menang ni.. gud luck! sy da x sempt join contest n giveaway... huhu...

mommy2h said...

ahaaa..br jumpa blog kakyong selalu jumpa kat msk jek...

mommy2h

nza said...

salam kak yong,
dh byk kali gak akak ke cni ttp slalu inter bt hal jer..2dy dpt kot..alahai seronok tgk ibu2,mama2,umi2,mummy2 yg ada baby kecil nih..daku dh trlebih sudah...maklum le umur 33th last dpt baby..my baby last baby dh 6th.jelous betul tgk baby2 comel..huk,huk,huk...

kakyong said...

salam & terima kasih kawan2 ibu yg wish luck.. :D
ibu suka.. tp tak ler harap menang.. nampaknya ramai gak anak2 yg lelain cute2 belaka...

anak2 kecil ni memang seme nya kiutmiut... camno la mama_aqish buat penilaian nanti...

Atiqah said...

comelnye die snyum...

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .