Tuesday, July 21, 2009

Home » » 199 Nanti kan contest Catatan Ibu

199 Nanti kan contest Catatan Ibu

Salam kawan-kawan ibu,

hari ni sangat sibuk, sampai tak sempat nak buka blog & update n3 baru. Ni pun tengah bersiap2 nak ke PRI (Pusat Rawatan Islam) untuk bawa Aliya ambil suntikan 1 tahun. :)

Beberapa hari ni kakyong tak dapat berblogwalking sangat ke blog kawan2.. kalo ade yang kakyong singgah pun, tak sampai 10 blog pun... jadi harap diampun jika ade kawan2 yang menanti kunjungan kakyong. Sabar ya...

Sebenarnya, kakyong sedang usahakan 'sesuatu' untuk menjayakan contest kakyong nanti. Insya Allah, contest akan UP 1st August 2009 pada hari sabtu.

Apakah 'sesuatu' tu ? ;;)

  1. kakyong sudah mendapat tema & tajuk contest, cuma banner ajer yg belum buat
  2. kakyong sedang mencari membodek kawan2 yang punya kedaionline untuk menaja hadiah2 ... ade yang sudi jadi sponsor walaupun xde kedaionline...?!!
  3. kakyong juga sedang mencari membodek kawan2 ibu yang sudi untuk menjadi juri sepenuh masa untuk contest ini, dapat 2 orang pun dah cukup bagus.. ade yang sudi... sila angkat tangan....

untuk perkara 2 & 3, jika ada yang sudi merelakan diri, sila email kakyong72 at gmail dot com, boleh kita sembang2.

Ini adalah hint @ serba sedikit syarat kelayakan untuk sertai contest Catatan Ibu

  1. mesti lah kawan ibu & menjadi followers Catatan Ibu pada atau sebelum 31 Julai 2009. yang jadi kawan ibu selepas 31 Julai 2009 (td silap taip 1 Julai 2009) tak boleh join yer... aci kan... *kawan sedia ade pun dah 180++, rasanya biar lah ibu buka pada kawan2 yang biasa beramah mesra dengan ibu kan... *
  2. yang punya anak berusia antara 1 hingga 3 tahun, lelaki & perempuan. *Ibu yang punya anak kurang 1 tahun, mari le sukarela jadi juri.. ;) *

* dikemaskini pada 22 Julai 2009 *

tambahan untuk syarat 2.. yg punya anak @ anaksedara @ adik berusia antara 1 hingga 4 tahun. maksimum umur anak pada 31 Julai 2009 adalah 48 bulan, lebih tak boleh yaaa... Anak kawan tak boleh yaa.... no no no...

Ermmm... well, rasanya cukup kot untuk kali ni... kakyong ada 9 hari lagi untuk mencari penaja sebelum dapat launch kan contest ini. Harap bersabar ya.!! Hadiah2 yang kakyong sedang usahakan mencari & minta belas ehsan bukan lah hebat2 yer.. yang biasa2 jer, standard orang kebanyakan belaka... so please don't expect anything yang branded or something yang mahal2... okay.... ;;)

Entri seterus nya, esok lah kot baru dapat update. tak sempat kot hari ni.

Btw, nak inform, giveaway kedai gaban tu pun kakyong dapat hadiah.. bagus betul Pn Gaban, sebab semua peserta dia bagi hadiah... so semua yang join giveaway tu, semua menang.. bagus kan!! :D

sekian, wassalam... *en ayah sudah bising, soh siap cepat...*


kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

32 kawan ibu yang hebat:

AshAnas said...

kak yong, selepas 1 julai ke 1 ogos? ala, syarat pertama lepas... syarat ke2 plak sangkut... anas br 4 bln.... nk jd juri lah... tp nk kene sepenuh masa ke? cmne tu?

Hanz said...

oh, oh, contest..he,he..bestnyer! x sabar tunggu announcement kakyong..me, kan gila contest!

Hanz said...

Dapat hadiah aper kakyong dari kedai gaban?

MaMaQaYPo FaMiLy said...

MaMaQayPo tunggguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...................

adianiez AIDA said...

cepat kak, lancarkan... syuhada da panas punggung nak join... dia nak menang ler tu... hi hi hi...

sitisifir10 said...

Kakyong, nak hadiah untuk mak nya kah atau untuk anak nya. Saya boleh sponsor seswatu jika untuk emaknya. Boleh lah contact2 saya, alang2 nak guna khidmat kakyong utk kira2 akaun kedai saya juga... (ni nak upah ni bukan nak free) :P

sya said...

hah... tak sabar, tak sabar... hehehe

ZiE FAUZi said...

ala,kak yong..baru nak naik semangat join contest ni..tetiba lak lak turun semangat.. hint yg ke-2 tu tak lepas la.. baby dlm perut lg ni...huhuhuhuhu...

kakyong said...

shira,
yer jd juri sepenuh masa.. tolong bg markah & kena jengah semua n3... ade suka? sila email.. nanti kita bincang2 pjg2... ;)

Hanz,
sabar lah menanti.. kalo settle cepat hal2 penajaan.. Insya Allah, cepat akan di ummumkan..
tak tau lagi.. kena tunggu kiriman sampai... sungguh berahsia pn gaban ni.. :D

mamaQaypa,
join yer... acu fizi layak.. ;;)

Aida,
sabar sabar... kalo nak cepat dlancarkan, meh la tolong kakyong cari penaja... ;) email me, ok..!!

sitisifir,
nak sponsor.. email me pls.. x leh diskus sini.. nanti depa x senang duduk.. :))

sya,
tunggu jer... :D x lama seminggu jer lagi..

zie fauzi,
ohh.. pregnant 1st baby yer.. tahniah.. hmm, x dapek nak bantu.. nak jd juri?, sila email..

Zuhaini said...

kak yong.. saya x nak jd juri sebab saya nak join contest ni.. hihi :)

ibu_arifa said...

ada contest yer kak yong?.. best2..
pilih lah saya jadi juri nnt yer..kalo masih ada kekosongan lagi lah..hihihi

mommy2h said...

wah..giveaway ker??i loikee!

yatie chomeyl said...

owh baby SN x layak nk join..jd baby SN jd juri la erk hehehe :D

kakyong said...

zuhaini,
yer yer.. jgn lupa join.. ;)

ibu_arifa,
sila email kakyong yer..

mommy2h,
contest.. 1st time buat ni.. org lain dah tak berhenti dok buat contest.. kakyong jer baru nak mencari pengalaman buat contest alamaya ni..

mommy SN,
kakyong masih tunggu jwpn dr yati ni...
adakah ini jwpn nyer...;;)

nieda said...

Salam kenal
can wait the contest..hehe

kakyong said...

nieda,
salam kenal...
nak join contest.. sila tgk syarat yer.. ada dlm n3 ni, baca betui2, jgn nanti ade yg frust pulak... hihhhiii

atty's said...

tak sabau nak masuk contest ni ..kalo masa mengizinkan..

kty pun bz skrg....takpe yong dah tak bz leh blogwalking..

MAMASYAZA said...

best...best...kak yong nak buat contest....tak sabar nak tunggu kak yong buat annoucement...tu la perasan gak kak yong jarang blogwalking...rindu uuuu

Putra Mama said...

alaaa.. x dptla sy join.. anak kurang setahun.. ;)

kakyong said...

okay.. untuk mbolehkan semua kwn ibu elgible utk join... maka kakyong dah tambah @ edit sikit syarat...

syarat selepas dikemaskini adalah..."

"tambahan untuk syarat 2.. yg punya anak @ anaksedara @ adik berusia antara 1 hingga 4 tahun. maksimum umur anak pada 31 Julai 2009 adalah 48 bulan, lebih tak boleh yaaa... Anak kawan tak boleh yaa.... no no no..."

untuk kawan2 baru ibu.. maku u follow Catatan ibu.. add as follower Catatan Ibu sebelum 1 Ogos 2009... baca betul2 ya.. mesti jd kawan ibu sebelum 1 Ogos 2009. jika selepas dari tarikh tersebut.. sebarang rayuan tidak akan dilayan.... :D

Mama Shinta Musraika said...

salam kakyong..

Shinta 24th august baru genap setahun.. nampaknya takde can le shinta nak join hehehe..

ku minat gak nak jadi juri.. tapi ku tak dapat jadi juri sepenuh masa sebab ku online kat opius jer.. kuang..kuang..kuang..

jadi ku jadi juri mencuci mata di blog kakyong jerlah :)

Fazahra Life said...

huhu..baby xcukup umur..xpe saya sudi jadi juri :D

10 said...

wahhh... kakyong nk wat contest yer... bestnye.... x sabo nk tunggu ni...

Rai said...

ala kak yong, anak kita baru sorang..tak cukop setahun lagi umurnya..hehehe

Yan said...

kakyong.. jgn lupe selitkan sekali adiah kacang botak yer.. mintak kak iela sponsor ikan pekasam sekalik hahahahha

alaa adik yan blum ckup setahun... alaa kakyong cane???? kasikla dia join ekk.. plzzz plzzz... kakyong... huhuhuhu.. ini pestime ade contest tuk selain anak ni.. nak tunggu setahun bulan 9 nanti..

nadnye said...

saya kene jadi juri jea la.. sebab tak layak nak join :((..anak kurang setahun dan lebih 3 tahun
jadi juri pun best gak...
p/s: hadiah apa gaban giveaway tu..

Ummi Salsabila said...

wa.mcm best ni.xsabo ni..kak yong, tahniah atas kedai online br..kite br th.dah jengah dah.yahniah kak yong ..muahhh..

kakyong said...

buat Yan/nadnye/ & kawan yang anak umur kurang setahun tu...

sila cari adik2, ataupun anak2 sedara anda, umur antara 1 hingga 4 tahun.. untuk anda bercontest bersama mereka...


nanti kan apa kah tema & tajuk contest... ;)

nadnye.. si uwaiys dah 4 tahun ker??

Yan, Qis boleh join...

Fazahra, sila email kakyong..

Yan said...

yan tau Qis buleh join.. mmg Qis akan join

cume Kimy tuh... ingatkan nak dia join gak.. cz sblum ni contest seme syarat tuk anak sendiri jek..

ZiE FAUZi said...

kak yong..anak sedara pun boleh yer..??? elok la tu,zie ada 2 org ank sedara yg rasa2nyer layak utk join contest ni...yela,nk tggu ank sendiri lambat lg..ni yg bersemangat semula ni...hehehe... cpt2 la umum contest ni..dah tak sabau ni..

nadnye said...

Kak Yong.. Uzair dah 4 tahun.. Uwais 7 tahun... :D

ummi qaisara said...

uhukhuk..sedey nye.tak cukup syarat la ummi nak join contest kak yong nie.
tapi berminat gak nak memeriahkan lagi.
nnti ummi email kak yong..

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .