Wednesday, July 29, 2009

Home » » 204 Pemenang teka foto

204 Pemenang teka foto

Ini adalah jawapan teka foto, mixer (hand mixer @ stand mixer) dan oven lama. :D

Saper yang kena...??? @ yang menjawab dengan tepat...

Actually masa tengok ramai yang jawab mixer & oven, kakyong dah mula nak listkan nama2 untuk dicabut undian. Tertunggu juga kot2 ada jawapan yang lebih hampir... & akhirnya dapat jawapan dari cikgu sya.....

hahhaaaa... :)) terus tak jadi buat undian. Tapi sebab sya jawap malam 27 Julai... so tunggu lah sampai tengahari 28 Julai 2009. Banyak pula yang teka toaster.. adakah oven lama ku ini seperti toaster... ;;)

so, pemenangnya cikgu sya... ;)

sya,... nanti emailkan alamat & contact no yaaa.... :D

Yang tak berpeluang meneka @ terlepas.. Insya Allah, nanti kalo ade rezeki.. kakyong buat lagi.. Pada yang telah bersama2 meneka.. Terima Kasih ya..... :D

Sebenarnya ade alkesahnya di sebalik oven lama & mixer tu. Dua2 barang ni memang dah lama bersawang.. lama tak digunakan.. so one fine day, fikri dok melalak2 "nak kek.. nak kek.. nak kek" Bila ibu cakap, 'ibu tak reti buat kek. nanti ayah g kedai, kita pesan ayah beli" tapi disebabkan ayah tak balik2.. *gila mancing punya hal* maka anak jantan ku sorang itu pun dah mula meroyan.. lagi kuat teriakan "nak kek,,.. nak kek.." fikri sampai berkurung di bilik tengah *bilik tempat sepahan mainan anak2 & librari mini ibu* sampai nangis tersedu2.... adooiiii...

sudahnya.. ibu pun slowly ler... kuor kan apa2 yang patut.. termasuk oven lama yang ibu beli masa tahun 2001., pastu cari resepi kat sini http://www.myresipi.com/tags/cupcake. Tapi masa n3 ni ditaip, link tersebut tidak dapat dicapai, sebab "Bandwidth Limit Exceeded"./p>

demi anakanda kesayangan... tak reti pun, ibu try le juga...

ni le budak yang first time merasa @ menjilat baki2 adunan kek... heheh.. :)) sian kat Aliya, dapat tengok jer.. teringat masa kecik2 dulu, berebut2 .... macam lah sedap sangat... tapi memang sedap pun... dulu la.. sekarang ni tak kuasa dah... ;)

rasanya kureng sket.. sebab ibu guna majerin biasa jer.. itu ajer stok yang ade.. susu pekat pun takde.. kalo ade mesti ibu main taruk jer.. janji rasa sedap.. satu adunan tu untuk sekali bakar jer...

Anis & Aliya memang teruja lah.. makan kek cawan panas2... hehehh... acuan tu memang kecik benor... cukup le untuk anis sekali ngap.... Ingatkan boleh le bagi jiran sebelah barang 5-6 biji.. tapi anak2 telah melicinkan nya.. sungguh pelahap anak2 kecik ibu ni.. fikri lagi lah.. non-stop dia makan.. *takut habis*

okay.. habis sudah citer pasal cupcake.. pasni harus berusaha supaya boleh pandai buat cupcake macam Bai @ mamaNazhan, siap boleh decor cantik2 lagi... ;)

p/s :

okay tak hasil tweak layout ni... siderbar seme di sebelah kanan... credit to mama zara... semalam sempat blogwalking ke blog mamazara & perasan layout nya dah tukor sket... saper nak buat camni.. sila ke sini.. slowly buat yer... kakyong spend dalam 15 minit untuk adjust2.. tapi yang tak familiar dengan html.. sila buat salinan@backup template dulu ya..


kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

23 kawan ibu yang hebat:

MaMaMiE said...

..Huhuhu...xde rezeki lagi 6paknye.. congratz to Cegu Sya...

AshAnas said...

kakyong, comel la layout baru... nmpk tersusun sket... ;;)

MAMASYAZA said...

tahniah cikgu sya....sronotnye tgk diaorg berlomba2 mkn cupcakes.....hilang penat kak yong buat cupcakeskan...kalo bebudak suke mkn..nanti boleh buat lagikkan..

MiszMama@Haslinda said...

sedapnye si kicik tu makan? Kakyong, anis n aliya ni tak bergaduh ke? anis tak ngusik adik die ke?nampak cam rapat jek..macam best pren pulak.

Hanz said...

Congrats to Cikgu Sya..amboi, sedapnyer tengok anak2 kakyong makan..

MiszMama@Haslinda said...

congrats utk sya..dalam sibuk2 pun sempat lagi tukar template..hehehe

10 said...

wah...wah...wwwaaahhhh... sukanya anak2 kakyong makan cupcake tu ye... abis licin... kakyong dpt mkn bape biji?

precious innocent said...

tumpang nak cilok tutorial tu boleh??? :))

-mama emma®

MaMaQaYPo FaMiLy said...

uwaa.... mama tak menang ke?

Tahniah Cikgu Sya...

sitisifir10 said...

Bilalah saya nak tukar layout saya. Tiap kali kakyong buat gini adakah perlu masukkan semula link2 ni??

kakyong said...

takpa yg x menang tu len kali kakyong buat lagi..

nanti kakyong korek2 gobok lama.. mana tau ade brg berharga yg boleh dijadikan hadiah..

pasal tukor layout ni.. nak jwb soklan siti sifir..

kakyong cuma edit sedikit jer kat kod html di bhgn 'edit html'..
yg lain x usik pun.. yg jd hilang tu sbb tukor semua kod template..

kakyong memang asal guna 'minima template'.. kemudian edit kod utk jdkan 3 column... masa tu sidebar kiri kanan...

yg kali ni ammend sikit kod html utk alihkan sidebar ke kanan.. & widget semua x hilang.. just susun balik jer... ;)

utk yg biasa tweak blog.. rasanya akan faham apa yg kakyong tulis ni... :D

kakyong said...

oh ya.. pasal cupcake...

kena belajar lagi lah..

ari tu dpt resepi cake choc moist dr ejazara.. tp belum berani nak buat lagi, sebab x cukup brg2...

yatie chomeyl said...

alaaa kalah..x dapat novel tu huhuhuh..

sya said...

kak yong,
tengah senyum sampai ke telinga ni... :D
terima kasih kak yong dan semua... :)

oven tu macam familiar je... sebab ada kat umah nenek.. tapi saya tak tahu buat kek.. hehehe..

ehem, ehem.. cantik rumah baru ni... ros gitu.. :P

atty's said...

alor..terlambat nak join..
tahniah pd pemenang..

Yan said...

seronok kan kakyong tgk anak bersantap kemain selera lg..

tu ape kes fikri tetibe nak kek tu?? heheheh
apepun tahniah kakyong sbb berjaya membuat cupcake.. harap2 nanti yan pun dapt cube juge..

lily azliyana @ mama zara said...

hee..kak yong pon berminat ngan layout mcm ni yek. sy dh lame nak tukar tp tak reti. nk tanye org thru emel pon susah. nsb baik jumpe tutorial yg simple n easy tu. lehla ikut step by step..=p.

wah..bestnye wat cupcakes. sy oven pon lom beli kat rumah ni..hehe

Ummi Salsabila said...

kak yong,cedapnye anak2 kak yong mkn cupcake tu.sonot dorang...;p

kak yong,backup temlate tu camne? copy blk sume ke pe?

ummuabdullahsyaakir said...

salam kak yong ni rajin...dlm sbuk2 mlayn ank2,berblog...blh lagi buat cup cake...huhu terharu.

Suka tgk layout baru kak yong...cantik...eem saya tak reti nak ubah2 laa kak yong..nk kena guna yg pro jugak...hehe

ummuabdullahsyaakir said...

Alahai kak yong...melepas saya nk join skli kuiz kak yong itu...huhu

Precious said...

Tahniah kp pemenang, hadiahnya dapat cupcake tu tak? Sedapnyer ...

kakyong said...

kak lili precious,
hadiahnya ade tepek kat n3 teka foto tu.. ;)
cupcake?.. tak cukup bahan nak buat lagi..
pasni nak cuba2 buat muffin pulak.. :D

Ummu AS,
buat sebab terpaksa... x larat tau, kalo dari pagi sampai nak senja dia dok minta 'nak kek, nak kek'... bingit telinga dibuatnyer... ;)

Ummi Salsabila,
nanti US buat cupcake utk aufa pulak yer... ;)

mama zara,
kakyong memang dah lama cari tutorial utk adjust semua sidebar ke tepi.. nampak serabut jer bila both side byk imej & mcm2.. ;)
mujur le masuk blog mama zara.. dpt rezeki jumpa tutorial tu... sennag juga nak adjust kan nyer... :p

Yan,
anak2 ni bila dah mula suka makan.. dia memang akan request mcm.. kdg2 kalo kita ckp elok2, dia nak beralah.. tp kalo dok minta dr pagi sampai membawa ke malm.. memang harus lah juga diusahakan... :D

kakty/mommy SN,
Insya Allah.. doakan semoga ada lagi di masa2 yg akan dtg.. ;)

sya,
tahniah.. x sempat nak ke blog sya utk btau..
ari ni pun x free lagi ni... byk lagi nak buat utk a/c tu... client dah call berkali2... b-(

nadnye said...

kak yong.. sedapnya cupcake... saya tak sempat nak join la teka gambar nie..lain kali yea..
internet nie slow sangat 2-3 hari lepas.. bila bukak jea hang.. pastu boleh bukak satu jea..

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .