Tuesday, June 2, 2009

Home » , » 147 Award : Pengunjung & Pengomel TerHebat May 2009

147 Award : Pengunjung & Pengomel TerHebat May 2009

Salam semua,

Award Pengunjung TerHebat May 2009.

Ranking pelawat untuk bulan May 2009 telah kakyong paparkan semalam. Brows

memandangkan jumlah kunjungan semakin hebat, maka untuk bulan May 2009, kakyong memilih 8 orang. Nama2 yang disebutkan ini, diharap sudilah menepeknya di blog masing2 yer.
  1. Kak Yati NB - Dari Hati Kecik Insan Yang Kerdil
  2. Puan Sitisifir10 - Salam Ikhlas Penuh Ukhuwwah
  3. Ros @ Little Mama - MomBloggersPlanet
  4. Kak Rina - Safe & sound silversarina
  5. Ayahnde Pengasas - Catatan Santai
  6. Hanz - Charm Chameleon ChatterBox
  7. Yatie Chomeyl Mommy SN
  8. Kak Nik fauziah - Kembara Seorang Penulis

nota :

supaya kunjungan anda dapat ditrace, sila lah melawat melalui link di blog sendiri yer... kunjungan dari google readers, search engine, cbox @ shoutbox, memang link anda tidak dapat dikesan oleh Mr Google Analytic mahupun Mr Histats. Harap maklum yer. Clapping

Award Pengomen terHebat

Bulan May 2009, kakyong memilih 2 orang, jadi yang bertuah adalah

Sila ambil award ini & war-warkan lah di blog anda... Rocking Happy*awardnyer tak le Hebat mana, sebab daku belum pandai lagi nak godek2 & create award yg Hebat2...* Smiles

*perkataan pengomen pada award kakyong tukarkan kpd Pengomel... ok kan..! *

nota :

Foto pertama adalah hasil daripada code komentar bulanan yang dipaparkan di blog. Foto 2 adalah hasil kiraan kakyong. Jauh berbezakan.!

Kakyong terperasan pada 29 May 2009, bilangan komen Yan adalah 21, tetapi bila sampai ke hari 31 May 2009 ia telah menyusut ke 19. Setelah digodek2 dan disiasat *ikut firasat sendiri.. * Rolly 2 akhirnya ku mendapati formula komentar bulanan itu hanya untuk 500 komen yang pertama, jika jumlah komen untuk bulan itu lebih daripada 500, maka ia akan 'tolak' komen yang terawal. *harus daku mencari kod baru ni.. agak2 boleh minta dengan Mommy Lyna tak.. hihi*

Jadi untuk memuaskan hati sendiri, daku pun mengira lah *dibantu oleh Mr Excel* satu persatu komen-komen sepanjang bulan May 2009... dan ku pilih Yan & MamaSyaza, bior le dua-dua dapat kan... Sunshine


kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

15 kawan ibu yang hebat:

yatie chomeyl said...

okeh tenkiu kak yong. nanti MIL tdo, yatie kutip ye hik3x ;))

SyahNur said...

wah.. tahniah kepada penerima2 award dr kak yong! cayalah kak yong kerana telah berjaya membuat analisa ni semua dgn teliti.. nak jugak jadik mcm kak yong, tp apakan daya, pengunjung blog sy x seramai pengunjung blog kak yong.. hehe..

.:Fae-Yust:. said...

Waw hebat lar KakYong! Time kasih sb sudi2 kan diri jengah kat my humble house...huhu.Ada peluang bley kenal K.Yong secara lebih dekat lagi...hehe.Kome ade kawan org Ipoh,dulu kita org satu blok pastu dia dah pindah balik kg...klu tak ape2 mmg kitaorg saling tolong-menolong ler esp pasal amik anak balik skool.Her hubby also koje oversea...=D (saje nak citer ng K.YonG!)

syahadah said...

kecundang akhirnya

Hanz said...

Wah! Thank you, Kakyong. Nanti kita tepek. By the way, miss having your chat at mines (eh, rindu ka?)he, he...tahu Kakyong bizi bee lately ni... :P

MaMaQaYPo FaMiLy said...

kak Yong... kat mana leh dptkan Widget Komentator Bulanan & Komentator Terkumpul?

MAMASYAZA said...

tq so much kak yong....tak sangka laks boleh dpt award tu...cayalah rajin btol kak yong dok buat analisa semua pengomenmu...dgn bangganya akan kutepek award pemberian mu itu....jutaan tima kacih....muahhh..muahhh..muahhhh

kakyong said...

Salam semua,

harap semua nya hepi.. yang belum sempat kakyong marathon ke blog nye, harap diampun & harap dpt bersabor yer..

daku ni agak capek juga hari ini.. kemudian baru dpt job a/c baru yg sgt2 URGENT perlu disiapkan... :((
dah malas nak buat a/c sbb ku tak sempat, tp nak buek camno kan, harus jugak buat ni.. bila buat a/c nanti, ku terpaksa MISS berblog... huhuuu... :(

Insya Allah, cuba juga jln2.. *terpaksa buat jadual nak marathon ke blog2 ni... list sgt pjg... ;)) *

MamaQaypo,
sila godek2 tutorial ku yang ini.. http://kakyong72.blogspot.com/2009/05/share-same-blog-tutorials-tips.html

Hanz,
nanti ku jenguk yer

Syahadah,
kecundang?!

Mommy SN,
ooo.. curi2 bertenet yer... :))

SyahNur,
masa pengunjung tak ramai, daku pun tak buat.. 1st buat MAr 2009.. April tak buat sbb Mr histats mengong.. Mei ni mujur dia okay.. Jun nanti cuba nak compare dgn Google Analytic pulak...

fae-yust,
dpt jengah seskala @ jarang2.. tp i'll try, utk semua kwn blogger pun, baca seme entri yg tertinggal... tp skrg ni really nak take a nap jap..

mlm ni dah start nak buat a/c.. kalo sempat kakyong jln2 ke bbrp blog yer..

MiszMama a.k.a Haslynda said...

congrats to all award winner.

sitisifir10 said...

Akhirnyaaaaaa..........ada jugak nama ku yg cute itu

ummumishkah said...

Meriah! Meriah!
Tahniah kat semua yang dapat award tu... :)

sya said...

wah... sangat rajin lah kak yong... :)

Yan said...

heheh thanx kak..
a'ahla kak...
widget tu tuk 500 komen ade lg satu tuk 5000 komen kan..
so pasni dah leh pilih yg 5000 komen la kan.. wahh byk gitu..

Mommy Lyna said...

ala... tak dapekla la saya. baca kut henpon je, xdpt nk tinggal komen. & xguna link kat blog sdr pon.. lembab. huhuhu.

*ni pakai pc jap sementara tunggu page loading wat keje sat hehe.

kakyong said...

Yan,
yg utk 5000 komen tu utk yg terkumpul.. utk monthly ni yg kakyong fenin sket nak cari widget baru.. so far guna dulu widget yg ade.. kalo bulan ni pun komen terlebih2 500 kena lah juga buat sikit pengiraan

miszmama/ummumishkah/syayassir,
award pwngunjung terhebat tu 1st time bg masa Mar 2009.. Mommy Lyna among yg 1st dapat.. Apr 09 tak buat sbb Mr Histats weng.. utk Jun 2009 ni nak tgk plak performance google analytic & mr histats.. :)
cuba2 nak memeriahkan suasana... sebulan sekali.. ;)

Mommy Lyna,
tak dapek den nak bantu.. ;;)

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .