Wednesday, June 10, 2009

Home » » 155 Tutu for Anis & ALiya

155 Tutu for Anis & ALiya

star contest lagi.. star
Kali ini contest yang dianjurkan oleh Mommy Lyna of MSK : Win a TUTU! Picture contest
Pertama kali dengar perkataan TUTU ni, ibu agak blurr sket.. bila tengok foto baru le tahu.. rupernya pakaian balet yang ade bulu2 dipinggang itu disebut TUTU... heheh... naive nyer ibu anis & aliya nih... malu

kalo Aliya @ Anis yang pakai macam ni mesti sweet kan.. siap ade rama-rama lagi...
ini lah anak dara kecil daku : Anis Zahirah (22 bulan) dan Aliya Nadhirah (11 bulan)
kenapa ANis harus dapat TUTU?
Anis suka menari sambil pusing-pusing, gaya ala-ala macam balerina gitu.. ibu pernah cakap kat ayah, kalo belikan anis gaun macam balerina tu mesti comel. Tapi ayah kata tak sesuayy, sebab anis banyak parut kat kaki (anis ni kulit sensitif, kena gigit semut ke nyamuk ker, akan tinggalkan parut).. tapi kan boleh pakaikan legging @ tight untuk tutup kekurangan tuh... dan 2 bulan lagi Anis akan sambut besday yang ke2 pada 8 Ogos 2009.. kalo dapat Tutu pink rerama tuh, mesti Anis akan kelihatan cantik berseri-seri. senyumkenyit
kenapa Aliya harus dapat TUTU?
Aliya baru dapat kaki.. tapi belum betul2 melangkah.. masih takut lagi.. walaupun Aliya belum melangkah, tiap kali berdiri Aliya akan goyang-goyang badan ke kiri ke kanan sambil senyum meleret. Kalau dipakaikan TUTU pink rerama pasti Aliya, anak manis ibu ini akan nampak lebih manis. Aliya juga akan sambut besday yang pertama pada 18 Jul 2009. encem
Contest ini dianjurkan oleh MySuperKids & ditaja oleh Tutu workshop
Contest telah pun bermula pada 7 Jun 2009 dan akan berakhir pada 25 JUn 2009.
Nak join senang jer...
  • Subscribe to MySuperKids and Tutu Workshop.(Every contestant must be a part of MySuperKids member and as a tutuworkshop fans - by dropping your email in the box @tutuworkshop website )
  • Make an entry titled : A Tutu For OR Tutu Untuk . e.g. A Tutu For Dania; OR; Tutu Untuk Tisya

  • Put your daughter’s cutest picture.

  • Write about – why your daughter/niece/cousin/lil sister should get a tutu / kenapa anak/anak buah/sepupu/adik saya patut dapat tutu – in your very own, creative ways.

  • Describe about the contest with link back to http://mysuperkids.net and http://tutuworkshop.blogspot.com.

  • Inform me when you’re done!

  • Entry should be written in English & Bahasa Malaysia only.
The winner will be featured in My Super Kids and Tutu Workshop. **First Prize : A Custom-Made Princess tutu 14″ length, extra puffy + accesories worth RM120.00** **Second Prize : A Custom-Made Classic 10″ length, double puffy + t-shirt worth RM100.00** ##Third Prize : Custom-Made Poffy Classic 8 ” length, double puffy.worth RM80.00## ##5 Consolation Prizes : 15% discount voucher for any purchase at TutuWorkshop.##

kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

22 kawan ibu yang hebat:

miela77 said...

salam...kyong, Amira entitled tak utk contest nie? Dia kan master bab merepek nie. Mana tau rezeki dia gak?

lily azliyana @ mama zara said...

hee..sy pon baru nk join contest nih. tp lom menyempat nk pilih gmbar zara..

wah..bday anis n aliya nak coming dh ek. msti syok klu dpt pakai tutu on birthday kan. berseri2 gitu. gud luck for the both sweet girls..=)

Zuhaini said...

comel la.. good luck ya!

(ibu alia nak join, tapi otak berkarat.. so, lupakan sajalah.. haha) :)

ummumishkah said...

huh.. marathon contest ni kak yong.. ehehehhe
good Luck!!

atty's said...

tutu..hehe..ingatkan apa lew tadi..

gudluck tau kalo masuk contest..

yatie chomeyl said...

gambatte ne kak yong.... gd luck utk tutu contest nih plak :)

sitisifir10 said...

kakyong...saya jumpa satu contest lagi ni kakyong...ngeh he he boleh bingai kepala nak masuk b-(

| eus | said...

nk join jgak!!!

UmmiKhayra said...

Salam Kak Yong,

Hehehe gud luck untuk contest nih. Hehehhe sy pun baru je tau TUTU tu apa.. Hehehheheehhehe

AyuArjuna BiGoshh said...

wah kak yong mesti comel kalau anis n aliya dapat share pakai TuTu

SyahNur said...

mcm nk join jugak contest ni.. tp baru je buat entry utk contest aksi tido.. tag dr kak yong pun x buat lagi.. huhu..

la.. rupenye anis berkongsi tarikh lahir dgn sy, sy lahir 8 ogos 1982.. hehe.. jom celebrate sesame.. hehe..

kakyong said...

heheh... tengah ghariq nak masuk contest... :))

jom sesapa yg ade anakdara, anak dara sedara ke sepupu ker... meh masuk.. tiada had umur...

ibu2 yang ade anak teruna jer, amik foto anak2 sedara bleh join contest ni.... ;)

cik puan sitisifir.. ade contest lagi kah... tgh meragan nak join contest ni.. maap yer.. minggu ni minggu entri contest... :D

ade dok tgh siapkan entri utk sharing few tutorial.. tp bila jengah ade contest2 ni.. dok pecahkan kepala utk contest dulu... hihi... ;;)

nadnye said...

salam K Yong..
ada lagi contest kalau nak masuk..:D..
anak daraku masih kecik lagi la... kene godek gambar dulu..

silversarina said...

Nak bagi cucu akak Umair pakai Tutu... hihihi.

Yan said...

a'ahla kakyong/.. yanpun baru tau tutu mutu nih hehehe..

U-jin said...

haha..ingat apa tadi..tata titi tutu......wakaka...eh sampai umur brp ek...kot2 buleh yasmeen pakai si tutu ni..heheks..

Ummi Salsabila said...

rajin kak yong msuk contest mcm2 ek.good luck..if mng boleh hadiahkan tuk anak2 kan.msti comel pki TUTU tuu..byknye tu..huhu

syahadah said...

mcm nak join...urmmm....pikir kejap!!hehehe

kakyong said...

salam semua,

nadnye,
contest apa kah lagi itu

syahnur,
ade contest aksi tidur ker.. heheh.. boleh .. nanti kakyong terjah blog nurul..
eh sama besday dgn Anis yer.. wah best lah anis ade ramai yg celebrate besday sama..

kak rina,
alah, takkan umair.. mimi kan boleh pakai tutu... make it something modest for muslim kid..

Yan/U-jin/US/Syahadah/mama zara/ibu alia/eus/ummikhayra
JOM JOIN this contest...!!

ummu_abdullah said...

hehehe... cumel... hehe... suke beno ye masuk contest.,.. bagus la tuuu... motivation.

Anak2 saya sume laki... xleh bermimpi pakai tut lah....

Hanz said...

Semangat2 join contest..that's the spirit! Nanti join giveaway Hanz lak yer... (Wink!)

GOOD LUCK!!

KANTOR PUSAT JOMBANG CELLULAR CENTER said...

ADA PULSA BENER2 MURAH BOSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!! UDAH BANYAK YANG GABUNG. NI FITURNYA :
1. MURAH DAN LANGSUNG DARI PUSAT
2. CEPAT
3. MENDUKUNG WEB REPORTING
4. 24JAM NONSTOP
5. DIDUKUNG OLEH BANYAK BANK DI INDONESIA
6. PENDAFTARAN GRATIS
7. BISA DOWNLINE DENGAN KOMISI YANG LOE TENTUKAN SENDIRI (ASYIK KAN?????)
8. DEPOSIT MINIMAL 50000 AJA.
9. MASIH BANYAK YANG LAEEEEEEEEENNNNNNNNNNNN!!!!!!!!
NI ALAMAT WEBNYA www.jombcellcent.co.cc KASI TAU TEMEN2 LOE YANG LAEN YA!!!!!!!!!!!!!

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .