Friday, June 12, 2009

Home » , » 158 Mood malas menulis : silalah layan foto yer...

158 Mood malas menulis : silalah layan foto yer...

ketam masak merah.. resepi nya ku 'kidnap' dari blog kak hanieliza I love her tagline "Simple recipes prepared with love... specially dedicated to my dearest family and friends....."

ni rendang dinding... resepi belajar dari makbonda.. foto yang 3 awal, snap without flash.. rendang paling senang nak buat...

yang no1 ~ fikri sangkakan buah durian.. ; yang ke2 ~ ikan bakar dari jiran sebelah ; yang ke3 ~ masakan malas ku untuk dinner kami anak-beranak

foto main air si 3 beradik di Ulu Chepor November 2008

close-up foto aliya yang bambam.. masa umur 4 bulan...

adakh fikri seiras pak uda (adik en ayah) ?? ATAU

fikri seiras dengan en ayah ??


kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

20 kawan ibu yang hebat:

MaMaQaYPo FaMiLy said...

samalah kita ye... malas betoi nak hapdet.. anak2 belum abis bercuti ni...

MatAhaRiKu said...

wah sedapnyer...nyum..nyummy..

ummumishkah said...

huh.. menyelerakan ketam tu!! Nak kena masak ketam gak ni.. ohhh fikri cam pak uda lah.. eh bukan pak uda cam ayah ker? hihihi

Mama-Miya a.k.a "Jedi Hopeful" said...

uish sedapnye makanan...mana la ku nak cari makanan gitu di australia..kalau teringin kena masak sendiri..nak mintak u kirim, jauh sgt...

azlina said...

salam kak yong sdap2nya meleleh air liur den...

atty's said...

selamat mlm kyong..sedapnya ketam..

ibu_umairah said...

ketam my favoriteeeeee........masak apa pun suka!!!nampak fresh jer ketam....

mama Tiara said...

wah lama tak makan ketam

U-jin said...

nampak selera menu kak yong ni...

kakyong said...

MamaQaypo,
byk yg dlm draft, tp bila baca balik cam hambar jer.. so tak jd lah nak publish... hehehhe... :))

Matahariku @ jun,
lama tak nampak jun kat sini.. mekasih jengah ;;)

ummumishkah,
masak ketam tu dah lama cuma baru ni nak tepek.. masak jgn tidak.. sesekala makan sedap.. rasanya ini baru pertama kali makan ketam sejak bersalinkan Anis... :)

Mama-Miya,
yer yer, harus di masak sendiri tuh.. murah ke makanan laut segar di Australia?

kak azlina,
yang mana 1 yg sedap tu? ;)

kty,
selamat pagi... nyumm nyummm.. pagi ni masak cucur kucai jer...

ibu umairah,
peminat ketam yer... :D

mama tiara,
apa lagi masak lah ketam, takkan nasyik cuppy cake jer... ;)

U-JIN,
mekasih.. menu org malas... ;;)

Zuhaini said...

aduhai.. sedapnya ketam! :)

saya rasa lagi seiras ayah dia.. haha.. fotostat! :)

adianiez AIDA said...

memang suker makan ketam.
but, malas tul nak kopek nyer...
biasa nyer aida beli yong tau foo, mesti ada 2-3 btg isi ketam... lepas kan kempunan...

hmmm... best nyer!

Hanz said...

Dah lama tak makan ketam....huwaaa.......

ctzura said...

:p lama betul tak mkn ketam!!!

ctzura said...

tu hb akak tangkap gak ker???

kakyong said...

zuhaini@ ibu alia,
seiras ayah yer... hmm, mungkin kening jer yg ikut ibu kot... kalo kening ayahnya 'garang', macam Anis... ;))


Aida,
ketam yg ori lagi sedap, kalo yg stick tu kureng sket... ok gak kan melepas kempunan.. ;)

Hanz,
pasni boleh la pk2 menu apa nak masak dgn ketam... goreng pun sodap... ;;)

ctzura,
ish ish, suami ku mancing di lombong jer... takde sampai nak ke laut... :p

Yan said...

aduh.. gambo tak menahan.. dah tengah2 malam ni rase lapo.. seb bek lum tahap gaban lgk.. klu tak mau dingap monitor ni..

lazat sungguh hidangan itu..

MAMASYAZA said...

fuhhhh terliur betul tgk ketam tu...mesti sedap...gilerrr...

SyahNur said...

woi.. kak yong, bestnye ketam mask merah tu.. rendang tu pun menarik.. kiut betul alia, kecik2 lagi da rendam air sejuk!.. rasenye fikri mcm iras pak uda dia la.. kalo letak misai, br seiraas dgn en.ayah!

kakyong said...

Yan & MamaSyaza..

pas ni g le pasor , ricky2 ade tak ketam.. beli yg besor2.. byk sket isinya.. tp ketam ni pun ikut musim jugak kan...

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .