Wednesday, June 24, 2009

Home » » 170 Tak sempat join contest :(

170 Tak sempat join contest :(

nota untuk semua :
  • kawan ibu yang belum ambil award khas dari ibu, sila ambil di sini yer..
  • pada kawan ibu yang telah meng'award'kan ibu Amazing blog award, sudah ibu tepekkan, sila jengah di Tanda Kasih
  • Buat semua kawan ibu, sila lah menjengah Tanda kasih, ade pesanan di situ. Pesanan itu mungkin tidak akan diulang. :D

Baru semalam ibu teringat nak buat entri untuk contest aksi menarik anak tidur. Rupernya bila ibu jengah ke blog mama uzma, ku dapati undian sedang dibuat.. huhu... :(( rupanya, tarikh tutup contest telah diawalkan. * You all ni kan, kalo nak buat contest, stick ajer lah pada tarikh yang telah ditetapkan. /XD merayon plak daku dibuat nya... *

Ni le foto yang ibu plan nak masukkan untuk contest tersebut. Uhuk, takde rezeki.. tak per lah nak buek camno kan. Walaupun tak masuk contest ibu tetap akan tepekkan foto ni. Walaupun agak terkilan tapi nak buek camno kan.. dah ibu pun tak sempat nak jengah ke blog mama uzma, jadi memang ibu ketinggalan lah dengan makluman2 tersebut.

Dalam banyak2 foto anak2 tidur yang ibu ade, anis ajer yang suka tidur gaya camni. Orang tetua cakap kalo anak2 tidur camni, ade masalah kecacingan. Tapi anis takde plak masalah tu. Memang dia suka tidur camtu. Yang buat ibu musykil tu, bila ibu ajar buat aksi sujud, time training solat.. dia boleh keraskan kaki dia, sudahnya dia menerap jer, instead of sujud.

Ada beberapa keping lagi foto aksi anis tidur camni.. jenuh ibu cari2 tadi, tapi tak jumpa pulak. Lain kali ibu kalo ibu jumpa, ibu akan tepek.

Untuk kawan2 ibu ~ ibu nak kabo ni mungkin dalam tempoh 2 minggu ni, ibu terpaksa mengurangkan aktiviti berblogging. Mungkin tak dapat nak update entri setiap hari. /no

sebabnya : ibu harus siapkan kerja akaun terakhir. Terpaksa harus disiapkan dalam tempoh yang sangat singkat.. maka, jika daku menyepi, bukan bermakna daku merajuk @ bohsan berblog @ sudah lupakan kalian.. cuba daku SIBUK ajer...

/blush terima kasih diatas kesetiaan kalian... daku amat hargainya... /bye

p/s : buat wans & miela ~ nanti akan cuba ku buat tutorial cara2 untuk menepek ads nuffnang itu.


kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

20 kawan ibu yang hebat:

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

klu dpt masuk mesti menang punye ;)

ummumishkah said...

samalah kita kak yong...
frust tak leh nak join, bukan main baba anak-anak snap gambo, time nak buat entri tahu2 dah closed..
frust sangat!! hihihi

Zuhaini said...

oh.. diawalkan..? first time dengar! haha.. selalunya contest dilanjutkan ada la.. hihi..

anyway, sabar ya.. x dak rezeki kot..

tapi mmg cute la tido gitu! hihi ;)

Ummi Hanie said...

salam kakyong...

xper laa ade byk lg contest lain..hmm kakyong ade gambo dgn perut memboyot tak ?? ahaksss ... skang tgh brjalan contest tu ya .. Hot Mama Contest tp maafla link nyer x di link kan plak cni

wansteddy said...

amboy aliya... nama pun dah macam nama anak wans. gaya tido pun sejibik! ngahahhaaa.. agak2 baby2 bernama aliya ni kusyuk dan tawaduk tido gaya cenggini. k.yong xcaya leh tgk foto ni...
http://mummynaliya.blogspot.com/2009/06/contest-aksi-menarik.html
masuk gak tapi xde rezky, xtersenarai utk finalis pun huhu!

miela77 said...

Salam...ala comeynye anak sedara mak ngah tido..tak pe nanti mesti ada contest lagi..Iela ada join gak contest tuh tapi bukan rezeki Baby Qis...huhuhu...

p.s- nanti kalau dah wat tutorial nuffnang ads tu gtau ek...tak jadi2...maleh nak pikir..

Hanz said...

Takper kakyong..giveaway hanz masih on, jangan terlepas 30hb ni tau!

sya said...

kak yong, darwisy pun suka tido menonggeng.. hah? ada cacing ke? huhu... tapi, masa start tido nonggeng tu, darwisy tak pandai jalan pun lagik.. :P

MatAhaRiKu said...

adiuh..ape la yg dimimpikan tu..funny..takpe kyong try lain2 contest..

adianiez AIDA said...

kita sama ler akak...
sibuk amik pose anak, tiba2 da tutup...
sedih! tak dpt nak join...
now nak buat hanz nyer...
tgh belek blog hanz, pk utk jawapan nyer.
nak menang!!!

Noy said...

gambar dah best tu...mesti sedap tido tu kan..siap menonggeng,buka baju lak...best tu...

LeeN said...

salam kakyong!

hehe. haha... comel gila anis tdo cenggitu. erm, tak semestinya cacing kalau tido cemtu. lain budak lain stail tdo diorg kan. si balqis pulak either terlentang or terlangkup tapi kaki tangan wajib terbukak luas. lawak tul. semalam, first time dengar balqis mengigau. siap bebel2 bahasa baby dia tu. kakakakaka. btw kakyong, leen dah khatamkan part 1 sampai part 3... leen faham apa yang kakyong rasa. kita tak mungkin akan membenci dia kerana dia adalah ayah kita, cuma mungkin kita mengambil masa nak memahamkan diri sendiri atas apa yang 'menjadikan mereka' itu bukan salah kita ataupun dia. kita boleh memaafkan setulusnya dari hati dan move on, tapi utk melupakan yang tercarik di hati mungkin lambat... kan kak... terlalu banyak kalau saya nak menulis pasal itu disini. kita pun faham.. :)

ibu_arifa said...

tu dia..anak kakyong tido cam tu.. kalo dpt masuk contest tu..paling kurang sure dalam top 5 nih..

dah ajar sembahyang yer anak..bagusnyer

kakyong said...

cik intan,
dapat memeriahkan pun okay... kalo memang lagi la best... :D

UmmuMishkah,
ambil pengajaran, pasni kalo Ummumishkah buat contest... amik lah hati blogger ni sket, jgn le sesuka nak tamatkan awal... pastu tepek lah semua foto yg layak. usahlah terus buat list finalist... frust tau.. letih2 buat entri, tup2 tak layak..
pasni sapa2 yg nak buat contest ni,
1. tlg jgn ubah tarikh
2. terima semua penyertaan yg cukup syarat & tetepk semua foto tu dulu
3. baru buat senarai finalist & start undi ke apa ker..
oopppsss, daku meroyan di sini plak... =((

Zuhaini,
heheh.. dah memang takde rezeki.. tp tepek gak foto tu, supaya anis tahu.. dulu kecik2 dia suka tidor camtu... ;)

Ummi Hanie,
masa pregnant tak pernah amik foto.. kebetulan takde kamera... huuu.. :(

wans,
tu anis, bukan aliya :p

miela77,
okeh, nanti dah siap kakyong bgtahu.. minggu ni bz sket.. nak siapkan a/c nihh..

MAMASYAZA said...

cutenye bila tgk dia tdo cam tu....saya memang suka tgk wajah anak2 saya time diaorg sleep...teringat ptg tadi sy marahkan diaorg, sy cubit ke...kesian le pulak...

10 said...

emmmm... xda rezeki kakyong nk masuk contest tu la... xpe len kali cuba lagi ek...

U-jin said...

hehe..tidur nungeng2 nanti dah besau tunjuk kat dia..mesti malu..ahaks...
x per faham atas kebizian yg menda kyong skrg..
huhuks ujin pong bzs ..........

zieha said...

cantik pose tew..kalau masuk mesti menang..firas pun kaki tonggeng gak kalau tido..orang kata ada cacing..betul ke?hik3x.Pasal contest tu zieha pun pelik gak tiba2 je ckp dh tutup..hehehe..padahal i wat on 21.6.09..n then dah buat pilihan siapa yg dpt msk final. kata sampai 28.6.09..alih2..close, tak ke pelik tu.pas tu cakap..juri dah buat pilihan..hmmm..

kakyong said...

hanz,
tu la, fenin ku nak pilih apakah hadiah yg sesuai utk bb hambali... ;))

Sya,
bab bercacing tu tak dapek den nak pastikan... :))

Jun @ matahariku,
mimpi makan kot... heheh.. :D
anis ni dia suka makan.. kalo dia tidur camtu, dia tak ingat pun nak isap puting..

Aida,
go Aida go... belek blog Hanz tu jgn tidak... ;)

Leen,
kalo tidur kakitgn terbuka luas tu... huhhh, cam burung nak terbang tuh.. bebas sebebasnya.. jgn la saper2 kaco tidurku...
Leen, kakyong suka komen leen pasal citer p1-p3 tu... u really can read my mind...
sbb tu lah daku pun suka baca bebelan mu di blog.. sbb ku suka cara penulisan yg gitu... naper erkkkk?! ;;)

ibu arifa,
tak le ajar betui2 solat tu.. introduksi jer..
lagipun anak2 memang suka nyebok kalo ibu ayah solat... memang kena take turn.. tp kdg2 tu, tak pasan, tau2 dah ade atas sejadah..
masa kecik ni kita semai dulu benih2 kenal solat, semoga besar sikit akan suka solat & bila dewasa terus cinta solat...
besar harapan ni... moga diperkenankan Allah. Amin.

Mamasyaza,
memang betui, sbb tu lah digalakkan mak ayah tengok anak2 sblm anak2 tidur @ jenguk sekejap.. ade hikmahnya kan bila kita tgk muka anak2 tgh tidur ni.. utk post-mortem diri kita jugakkan..
mamasyaza dah ade anak2 yg besor, dah byk rasa pahit manis mendidik anak2.. kakyong ni masih bertatih lagi..

aten @ 10,
tu lah kan, dah bukan rezeki.. tp sengaja nak meroyan.. susah gak jd org pepuan ni, suka besor2 kan hal yg takde apa pun... :D

U-jin,
tu la antr sebab di tepek di sini.. utk tatapan depa nanti... tunggu jer 2 tahun lagi... heheh.. tgk le camner reaksi.. ;)

zieha,
daku meroyan sbb tak puas hati pasal diawalkan tarikh contest tu ler... tp kakyong tak puashati gak bila dia terus pilih 15 terbaik, tanpa tepek semua foto yg layak @ diterima penyertaan.... :-/

Hanz said...

Ha-ha..jahatnyer hanz kasi orang fenin, kakyong bukan orang pertama komplen tau..he,he..

sebab hanz kasi orang fenin, hanz add hadiah yg berbaloi untuk ibu2 spend time belek2 my blog & webiste tu.. (wink!)

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .