Monday, June 29, 2009

Home » » 175 Big Eyes Pouch Sling GIVEAWAY

175 Big Eyes Pouch Sling GIVEAWAY

Kakyong memang suka menggendong (baca : babywearing) aliya. Kalo kuor jenjalan @ pergi shopping, memang akan gendong aliya. Tapi gendongan kepunyaan ku ini, gendongan yang murah ajer dan tak lah stylo atau nampak hebat. :D
Bila berada di khalayak ramai daku sering dipandang 'lain macam'. dan ada juga yang berbisik, 'ish macam Indon'... dan daku hanya membalas dengan senyuman. :) Pokoknya daku selesa & tak lengoh tangan bila menggendong Aliya. ;;) selain ALiya yang selesa dalam gendongan, mudah juga urusan ku dalam memilih2 barang & mudah juga untuk memulakan pelajaran baru untuk ALiya, sambil memilih barang, buah2an, sayur2an.. dapat juga ku mengajar Aliya jenis2 barang di pasaraya.



Teringin juga nak punya gendongan yang nampak lebih selesa dan menarik. Seperti yang ditawarkan dalam giveaway Big Eyes Shop.

Dan hajat ku pasti termakbul kiranya dapat kumiliki salah satu yang dalam foto di atas. Kalian minat dengan pouch sling...?? Jom klik pada foto untuk maklumat lanjut. Pouch sling ni hasiltangan tuan empunya Big Eyes Shop, Puan Shada. ;;)

kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

16 kawan ibu yang hebat:

♥cybermummy♥ said...

kak yong saya dulu waktu anak2 masih kecik pun suka gendong je ..saya mula pakai gendong tu sejak taun 2001 ...hehehe ....sampai lah anak yg penghabisan ... last gendong2 ni taun 2007 ..pastu kain gendong tu saya sedekah pulak kat adik ipar saya ...:P ( masa baru2 kuar gendung tu harga nya S$60 ..mahal kan huhu )

atty's said...

lawa lak tmpt gendong tuh

Dayah said...

babywearing mmg selesa.tapi anak saya semakin berat, saya rasa pouch sling dah tak sesuai..kena beli yg jenis SSC

nadnye said...

Good luck K YOng.. rancak nampak masuk contest... mana tau ada rezeki kan .. dapat free jea..:D

NaDiaH SiDeK said...

sy ada gak baby sling tp kalu gi mana2, hsbnd yg pakai sling tu..sy tak reti2 lg nk guna :p

R LEeN said...

xlarat nk gendong lama2.....

sile ke blog sy....sumthing mennti anda....

http://alyn9479.blogspot.com/2009/06/awardaward.html

timaseh..

Noy said...

noy tak pernah gendong pakai nursing cloth tu..tapi bibik selalu waktu darwish belum pandai berjalan...tapi kat sini takde bende ni..kena pakai shawl or selendang saiz besar tu..noy tak suka kalu bibik pakai kain sarong tu..kalau ada baby baru(amin amin...),mesti beli bende ni..cantik..kalau breast feed pun,takde lah sexy sgt

Dj Epoi said...

Buat Pekak jew Kak heheheheh....

Gua ponk selalu jadik kanggarooooo gak slepas anak tiga nih heheehehe

miela77 said...

Wah...makin rancak kakak iparku masuk contest/giveaway...kita layan je kakyong...apa yang terhidang...mana tau rezeki kita ek...hehehe

tHrEE oF us said...

salam kak yong.. kita pon ade baby sling tu.. tp try pkai kt umah jek + penah pkai 1x g pasar mlm.. okeh jek.. rasa best! lantak p laa org nk kata.. ekeke.. tp baby sling tu dak kecik x suke arr.. geram jek.. mencik btl!

neway, good luck kak..

MAMASYAZA said...

baby slingku telah ku sedekahkan pada mohd aqif...konon tak nak pregnant lagik..tak tau le tu

yatie chomeyl said...

siap dah ye keja2 a/c kak yong? tak pening2 dah? hehe.. good luck utk contest ni..marilah kita sama2 gila join contest :))

kakyong said...

cybermummy,
bagus kan guna gendong.. cybermummy mesti dah expert, sbb anak2 pun bukan sorg.. mujur la tak yah nak gendong2 dah.. ;)

kak ty,
sebab lawo lah yg buat kakyong berkenan.. lagipun tak penah try lagi pouch sling.. walopun yg ditawarkan tu size xs... tp sbb daku ni kan kecik jer, so daku perasan, masih boleh lagi.. :))
lagipun aliya pun keding jer...

Dayah,
shukrina muda bbrp bulan jer dr Anis kan... anis emmang tak larat nak digendong dah.. sbb dia dah lebih 12kg.. SSC tu apa dayah?

Nadnye,
masa tgh ade mood nak join plus keinginan yg membuak2... :))

Nadiah,
biasakan diri guna dlm rumah.. lelama expert la.. ;))

R Leen,
mekasih, link award sudah di ambil..
nanti akan ditepek.. tp tak tau lagi bila.. ;)

Noy,
buat jer persediaan dari skrg.. mn tau pasti cepat jer dpt mini-noy... ;)

DJ Epoi,
daddy kanggarooo... :D
en ayah pun biasa guna sling tu... memang mjadi perhatian ramai... :))

iela,
ade mood join la, kalo takde mood, kakyong pacak jer banner dlm blog ni.. buleh gak org lain join.. :)

cikjeela,
mekasih.. nanti dpt adik cik betty leh praktiskan lagi baby sling

mamasyaza,
bagus tu, bior seme dpt manafaat nya.. kakyong pun mn2 brg2 bb yg masih elok ade juga bg kat adik2... even walker yg aliya guna tu pun memang dr anak adik, dah 11 thn umur nyer.. pasni walker tu ingat nak pas kat bb qis, tu pun kalo cik miela nak guna brg 2nd hand.. :))

yatie chomeyl,
kakyong masih tak leh nak challenge mommy SN ni yg dr dulu kemaruk bercontest2... ;;)

ummumishkah said...

Good Luck kak Yong
memang elok guna baby sling ni.. anak2 rapat dgn mak/ayah, kita pun bebas jer nak buat kerja kan?

kakyong said...

Ummumishkah,
memang betui tu.. ni lah yg aliya asyik nak melekap kat ibu jer.. kalo org dtg rumah & jrg tengok, memang melalak lah dia... mesti tak nak..
hrp2 dah umur sethn lebih nanti, ok lah.. kalo tak memang fenin lah, anak dara ni tak pandai bersosial... ;))

miela77 said...

Ada org x perasan dirinya dah menang lah...tak pe bagi iela sementelah kyong dah ada yg lama... x pun yg lama bg iela ... hekhekhek...

TAHNIAH................... Pasti sempena besday Aliya tak lama lagi nih...

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .