Tuesday, June 9, 2009

Home » » 154 Fathers' Day Contest : MamaTisya

154 Fathers' Day Contest : MamaTisya


contest ni bermula pd 1 June-10 June 2009
contest ni akan di tutup pukul 2pm on 10 June 2009 keputusan akn diumumkn pd 11 June 2009
Ibu meroyan nak masuk contest lagi.. kali ni yang dianjurkan oleh MamaTisya.
Ibu dah add jadi Followers MamaTisya.
Link mamaTisya pulak ibu dah masukkan di kakyong's bloggerlist @ Mommies blog.

Nama ayah : Sharul Ainal bin Shaharom
Nama anak : yang kecik bambam tu ALiya Nadhirah sekarang berusia 10++ bulan, yang seluar kuning Anis Zahirah sekarang berusia 22 bulan,
Foto story : Foto ni diambil di Kawasan perkelahan air terjun Ulu Chepor pada Nov 2008, tahun lepas. Waktu itu Aliya baru 4 bulan, Anis 1 tahun 3 bulan En ayah memang suka ajar anak-anak main air.. suka tengok anak-anak berendam.. Anis masa tu kali pertama dok dalam air sungai yang sejuk.. Aliya plak, heheh, sian nya Aliya kecik lagi, celup kaki jer aliya dah melalak..
Plan sambutan : kat rumah ajer.. lagipun pada 20 Jun 2009 adalah besday ayah yang ke-34. Ibu belum plan lagi nak masak apa.. baru merancang belum finalise lagi... * nanti ku tepek dlm blog kot2 ler ade sambutan untuk hari ayah.. *
syarat2 penyertaan


FATHER'S DAY CONTEST
Seperti biasa, setiap contest pasti ada syarat-syarat yang perlu dipatuhi. Syarat2nya adalah seperti berikut:
1. Add blog MamaTisya di bloglist anda dan menjadi FOLLOWER MamaTisya serta upload FATHER'S DAY CONTEST as a banner di blog anda.
2. Buat entry khas ngan tajuk FATHER'S DAY CONTEST & upload gmbr anak anda bersama ayah/daddy/bapa/babah/walid/abi/papa masing2. Sertakn perkara2 berikut:
  • Nama ayah & anak
  • Umur anak (tiada had umur )
  • citer la skit psl gmbr yg dipilih dan dh ada plan ke nk celebrates kt mn?(kalo ada, sila nyatakan)
(P/s: hanya 1 gambar shj tp jika anda mempunyai ank lebih dr seorang so bole ltk lebih means kalo ank 2 org so 2gmbr dan seterus...dan bole juga dlm 1 gmbr ngan 2 ank skaligus..cthnye kalo ada bb kembar ke, ada ank 5 ke...camtu la maksudnya)
3.Dalam entri itu pastikan anda mention dan link ke MamaTisya (no link back will be disqualified). Bila dah siap, tinggalkan komen di entri ini, nanti senang MamaTisya nk view entry korang.
4. Pemenang akn dipilih berdasarkn gambar yg menarik & melambangkn kasih syg seorang ayah kepada anak.Keputusan juri adalah muktamad.Hanya 2 pemenang akn dipilih iaitu
  • ayah & anaklelaki
  • ayah & anakperempuan
5. Hadiah utk pemenang adalah something from PIERRE CARDIN **jika rmi yg join contest ni...mayb ada adiah saguhati...so tguuuuuu...... so pd kwn2 boleh la mula snap gmbr anak anda bersama ayah/daddy/bapa/babah/walid/abi/papa masing2 utk join

kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

14 kawan ibu yang hebat:

wansteddy said...

k.yong..comeynya aliya masa tu...debab sedebabnya... sedap dibawak gomol nih. kekkee...

Zuhaini said...

alahai awat nangis tu...? :) hihi.. comel!

good luck ya kak yong! :)

SyahNur said...

yea.. k.yong pun join contest ni jugak erk.. jadik mcm gian plak kan bile da join contest ni, mesti nk je join contest2 yg lain.. hehe.. comel tul alia time ni..

gud luck ye!

UmmiKhayra said...

Salam Kak Yong,
Alahai.. comel2nyer... rasa nak geget je aliya ngan anis tuh. Hehehehhehe

Gud luck kak yong :)

yatie chomeyl said...

daku pon gagah join juga wpon tgh berpantang hik3x...gd luck gak utk hubby kyong & anak2 ;)

U-jin said...

comeinye alia...nak juin gakkkkkk..tp xde photo yg sesuaiss ler..
gud luck k.yong

Dayah said...

salam
gudluck kakyong..tapi awat muka ayahnya tak ngadap kamera..hehehe..melawak ja..

kakyong said...

salam terima kasih semua..
jom le join saper yg belum.. esok pkl 2 ptg dah deadline...

aliya masa tu memang bambam sgt2.. lepas masuk 6 bulan terus susut..

wans ~ masih di Gerik kah? sudah sihat? aliya mu mcmana?

ade satu lagi contest nak join ni Tutu for my baby by Mommy Lyna... ;;)

Yan said...

kakyong.. yanpun join... last minithahah.. err tp entry autopublish..

good luck yerkk

sitisifir10 said...

kakyongs,
ihihi...aliya dah jadi macam mangsa dera jek

Fazahra Life said...

cutenyer..itu nangis sbb air sejuk ye. air terjun kt ulu chepor tu mmg best dah lama xgi situ..

gud luck k.yong

Hanz said...

Ku pun nak masuk gak, aci a? Sempat lagi belum kul 2pm..skarang gak buat entri! Zas!

Btw, kakyong, good luck to u! :>

mama Tiara said...

wah gundut nya babies kak yong ni..geram tgk..comellll

kakyong said...

mama Tiara...
masa 4 bulan Aliya memang tembam.. gundut.. :)) la ni sudah kurus la.. dah bg makan byk pun dia tak mau nak tembam dah... huhuhh

Fazahra,
memang pun.. kecil lagi tak biasa dgn air sejuk.. ayahnya cecahkan sikit jer, baru kena kat hjg jari, dah melalak.. masa 4 bulan tu masih lg mandikan aliya dgn air suam.. tu pasal lah jumpa air sejuk melalak..

sitisifir,
tu la memang ala2 dera.. kihkihkih :))

Hanz & Yan,
gud luck

Dayah..
tu foto candid.. bukan pose.. kalo pose mesti nak tgk kamera... ;;)

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .