Saturday, June 13, 2009

Home » » 159 Notis untuk kawan-kawan ibu

159 Notis untuk kawan-kawan ibu

Salam buat semua,

selamat berhari sabtu.. & berhujung minggu..encem

untuk makluman semalam kakyong telah berjaya berkunjung ke hampir 20 blog... letih sungguh marathon dari pagi membawa ke lewat malam. Berjaya beramah-mesra di 70++ kotak komen... average utk 1 blog lebih kurang 3 @ 4 komen.. tu jer termampu yang ku 'cath-up', demi untuk cover entri2 yang daku telah 'miss'. senyumkenyit

Jadi bila dah byk sangat info yang disumbat dalam kepala, mood nak menulis pun menurun. Sebab tu lah semalam hanya ku tepek foto2 sahaja.

Dalam senarai wajib ziarah ku kini sudah ade 145 kawan/blog. Jadi sila lah maklum sekiranya daku tidak ziarahi blog kalian lebih daripada 5 hari, maka logiklah kan, sebab setiap orang dapat turn. Cuma daku mungkin memberi kunjungan extra kepada kawan-kawan yang rajin beramah mesra di kotak komen @ yang rajin mengomel di setiap entri daku..

Buat suraya dan mamaairell, @ jika ada di kalangan kalian yang kenali mereka.. sila lah berikan daku link blog depa yer.

Buat dia zainal, kakyong dapati kotak komen anda tidak berfungsi, setiap kali ku klik memang tidak memberi apa2 respond. Jadi jika dia zainal membaca entri ni, sila check kotak komen yer.. pastikan boleh digunakan.. sayanglah berblog bila kawan2 tak dapat nak tinggalkan komen.

Pada U-jin yang bertanya tentang KEPEPAM.. boleh refer ke link ini => KEPEPAM. Sebenarnya dalam entri update pokok sutera & pokok anggur kakyong telah pun letakkan link. Mungkin U-jin tak perasan kot. Sebaiknya bila baca entri (tak kesah lah entri saper pun, sila lah baca dgn 'mouse-pointer ON the entri..' so boleh lah detect apa2 link yang berkaitan.

KEPEPAM adalah ringkasan untuk Kelab Peminat Anggur Malaysia. Diasaskan oleh Ayahnde Pengasas @ Dr Abdul Wahab Arbain.

Jadi pada Imanmom yang bertanya, dari mana kakyong dapat benih anggur, jawapannya boleh dapat dari entri ini haruan jadi anggur, sutera & epal.

Ohya, Imanmom.. kakyong tak dapat masuk ke link blog yang imanmom tinggalkan.. jadi sila beri semula link yang betul ya.

Buat kawan-kawan ibu yang rajin meninggalkan jejak & komen di kotak komen daku, terima kasih kerana menjadi kawan-kawan yang setia dan menghargai daku. rosrosros

Insya Allah, semoga perkenalan & persahabatan kita berkekalan hendaknya. Yang baru add jadi kawan ibu @ followers, Insya Allah akan kakyong add kan secepatnya di kakyong's bloggerlist.


kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

24 kawan ibu yang hebat:

Hanz said...

Caiyok Kakyong! Me salute you on your commitment! Hanz rasa kalau Hanz kat tempat Kakyong, ramai follower, x terbuat cam Kakyong! Take care! Dah-dah, gi rest. Nanti berpinar mata dok ngadap monitor berejam-jam...ekekekekekkk

MiszMama a.k.a Haslynda said...

sayang kaklong..muah!!!! :-*

wansteddy said...

slm k.yong... tqvm singgah blog wans... terharu dgn budi baik k.yong. wans je jarang tglkn posting dlm blog org... singgah tu kerap la.. kekekeke

ummumishkah said...

huh.. dah penuh info kat kepala kakyong tu.. ehehehehe. rajin ah kak yong ni!

Mrs.Anne said...

wah!kak yong memang commitment la pada semua follower.Siap ada senarai follow up lagi. ;;)

Dayah said...

kakyong...salute la atas kerajinan kakyong ni..
kalau saya..tak termampu rasanya..dah la kat ofis, takleh access, nak tunggu balik umah, mlm2 kalau dan, dgn anak, umah n blog..

Fid said...

kak yong..den hal ada tak sampai suku pun tak terkejar den tu pun ala2 stalker pi jengah terus lari takdan nak tinggal jejak...

kakyong said...

salam utk semua..

hanz/miszmama/wans/ummumishkah/Mrs Anne/Dayah & Fid,

spt yg pernah dimaklum kan 2 3 menjak yg dulu.. kalo daku masih berkerja & selepas habis ofis hr bekejaran pulak dgn si anak2 yg 3 org nih... rasa2 takkkan berBLOG..

tetapi disebabkan daku kini SAHM sepenuh masa (hatta kerja a/c pun ku sudah malas nak amik), jd berBLOG adalah salah satu cabang kerjaya yang baru..... ;;)

so bila jadikan ia cabang (cabang jer yer...) kerjaya, maka haruslah ade komitmen, schedule, & segala yg berkaitan lah.. yg penting daku hepi & kawan2 daku juga hepi...

rasa2 kakyong dapat mengurangkan stress bila merasa gembira dgn apa yg dibuat... may be not the best... & tak apa2 pun.. asal kepuasan tu ada, ok dah... job satisfaction....

kdg2 jd gerun bila bilangan kawan2 ibu semakin meningkat... :p

RHEA said...

Kak Yong..
rhea rajin gak masuk sini.. setiap kali online rhea akan masuk semua blog kat list link sidebar blog rhea tu.. tapi sbb rhea belum kenal rapat ngn kak yong, so rhea tak tau nak tinggalkan jejak apa.. hehe..

U-jin said...

wah...chaiyok2 kak yong..berkawan biar seribu..berkasih biar satu..

Yan said...

samela kite kakyong... follower dh banyak.. update dlm blogroll tu mmg tak terkejar..
yanpun utamakan blog feveret & juga blog mereka2 yg rajin mengomen.. bukan ape.. kenala hargai mereka yg rajin datang dan mengomen tu kan..
tp bile ade lebey masa.. macam skang ni.. yan cube gak la catch up seme.. tupun selagi mata laratla.. ehhehe...
tu psal kadang yan tido dulu.. tgh malam bangun.. tgk blog.. cam aman skit kan..
hahaha kunjung blog kawan2.. dan cube bagi komen seikhlas mungkin bukan tangkap muat.. dah macam satu tanggungjawap baru.. betul tak kakyong? wlupun bukan bergaji.. hehe

atty's said...

salam kyong...
atty pun gitu ar,kena pasti kan berkunjung ke setiap rumah kawan2 ku,,sedaya upaya ku usaha juga..dan alhamdullilah..dpt juga ku lakukan..

Precious said...

Wooo ... bagus tuh. Ari nih? Sambung lagik ek? Ker, ari nih ari family? Family x leh abaikan. Kan?

umi nuha said...

slm kakyong..wah siap ada schedule ye :-)

yatie chomeyl said...

kak yong ni commited sungguh, tu yg wat kwn2 blogger makin syg kat kyong nih :X

kakyong said...

salam buat semua,

terima kasih semua.. hari minggu ni konon2 nak rehat.. tp end up bukak juga blog...

kty,
akak lagi lah ramai followers... hampir 3 kali ganda dr kakyong... huhhh, kalo kty boleh, daku pun mesti boleh...

buat semua.,
sama-sama beri komitmen lah kita yer.... ;)

sya said...

kak yong, rajin sungguh kak yong... patut lah ramai terpikat dengan blog kak yong ni... (termasuk saya! :P)

Noy said...

wah..bagus lah k.yong..really devoted and committed..salute u for dis..

syahadah said...

best betul jadik org glam ni..mcm artis!!takpe kak yong..kadang2 kala klu kak yong tak masuk..terdtik kat hati..kak yong dah lupa kot kat aku ni...hahahaha...tp rupanya ...sbg ibu yg sibuk merangkap pemblog tegar..gitu la rutinnya..heehheheheh

precious innocent said...

pergh!!! salute ah kyong... emma pun xtbuat mcm kyong nie...

-mama emma-

MaMaMi said...

'PRIHATIN'. Mmg kyong ni sorang yg sgt² prihatin. Semua perkara dia dok kaji, segi sudut sume dia periksa. Makmi kagum yg amatz kakak ku... sbb tu orghang syg akak sgt².

SyahNur said...

cayalah kak yong! sy paham tahap kebizian kak yong & nk bg adil kt semua kawan2 kan.. sy pun kadang2 x sempt nk menyinggah tiap2 hari.. hehe..

Fid said...

yg lebih salute lg kak yong siap leh komen kat kesemua post ....sungguh tera macam gaban! hahaa

kakyong said...

Buat semua.

thank you atas kata2 penghargaan... heheh... tp usah le puji2 lelenih... malu... ;))

yang belum kakyong jengah tu, harap bersabar yer.. tak lupa..

Noy,
lama kakyong tak jengah blog Noy.. lebih dr 10 hari ade kot... ;;)

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .