Wednesday, June 17, 2009

Home » » 163 Nuffnang ads

163 Nuffnang ads

Salam Semua,

Recently I’ve been complaining & sort of merungut-rungut why my Nuffnang ads never UP in my blog. After done a few reading on MomBloggersPlanet article related to Nuffnang. I start to realize, may be my way of putting the ads code is wrong. So I did the checking.

Oh yes, after a few attempts & terkial2 with the html code, I manage to copy the code inside my template. But then, the ads still NOT UP. It’s really make me wonder, what else going wrong. I nearly reach the tahap Buhsan… even show this remark in one of my comment in MomBloggers Planet.

Thanks LittleMama for the good remarks... /hmm

So, dengan penuh semangat daku pun check lah kat Ads Manager. Rupernya, nak tahu apa yang going wrong. Please see the below photo. /blush

Adoiii... !! All this while, the ads preference was on "minimize ads"... /wahaha no wonder lah the ADS is NOT UP.

So, sapa yang salah... diri sendirilah kan.. sebab tak tengok dengan teliti.

After a few hour, the ads is ON my blog.... hoyaayyyy! ;;)

Now, next question coming up ~ ade ke orang nak klik kat iklan daku ni... huhuuu. Siapa yang sudi tu, sila lah klik2 yer... /please

Btw, lately ni ramai gak blogger yang buat konspirasi klik-klik... di sini, sini, sini, dan sini.

Hmmm.. ok ke buat konspirasi ni...?? tolong menolong sesama bloggers. /hmm

p/s : hahahah.. sila abaikan kemanglishan dan kerojakan penggunaan bahasa untuk entri ini.


kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

17 kawan ibu yang hebat:

miela77 said...

salam...kyong, iela pun dah register nuffnang ads nie, tapi tak activate lagi. Tak sempat n tak reti. Nanti bila free nak minta tolong ek..

QM said...

Kalau dalam Adsense tak silap diaorang larang benda-benda macam ni. So takkan la Nuffnang nak allow?

Kalau saya...kakyong...tak berani la.

MatAhaRiKu said...

wah..wah..wah..selamat ber nuffnag yer..dah lama perasan nuffnag ni tp application ni lom penah try..kak yong jgn lupe promote bila hasil dh menjd ek..:d

SyahNur said...

nuffnang saya, rm2.75 je.. hehe.. ade sikit la naik..

ntah, sy pun x pasti berjaya ke x konspirasi ni??

Precious said...

Google really prohibit this. Tapi Nuffnang tak tau lak. Yang I tau, Nuffnang allow kita klik add kat blog sendiri. Google tak bagi tu tau ... Eh tak der orang yg boleh beritau! Really nak tau ... Tapi rasa macam I boleh tanya somebody yg I rasa boleh bantu ler ... Nanti yer!

miela77 said...

Tolong...tak reti nak add nuffnang ads kat blog iela..dah try tapi tak jadi..cam ne..bodo plak bab2 nie..isk..isk..isk..sapa2 leh tolong..pls email me or leave comment at my shoutbox...tq...kak yong...terserlah ketidak tererran adik iparmu ini...wawawa....

Fid said...

ohh wujud ya minimized tak minimized ni...harus saya check kahkahkah

kakyong said...

miela77,
relaks, do it slowly... g kat AD Unit.. pastu tengok kat sebelah kanan.. ade diagram yg tunjuk mana nak letak ads tu... pastu nampak tak kat bawah tu ade logo blogger, wordpress etc.. klik pada logo blogger.. nanti dia akan show camne cara nak add @ masukkan kod html...
sblm apa2, save dulu template...
renyah sket koje ni.. tu pasal kena sabor.. kakyong buat byk kali baru betui... so man-man ok.

kak Precious,
yes google akan block ur adsense a/c kalo clik pada ads di blog sendiri..
nuffnang belum lagi.. tp better don't. ade article written by mommy lyna of mysuperkids on nuffnang

syahnur,
ade gak peningkatan... kakyong punya masih ZERO... :))

Matahariku,
hasilnya menjadik... hahah, tahun depan pun agaknya belum tentu dapat merasa hasilnyer... ;))

QM,
salam kenal.. mekasih singgah.. tak berani yg bgmn.. tlg menolong sesama blogger tak salah kan.. adsense memang tak bg u klik on ur own. pakat2 tlg klik among blogger frens tu i tak pasti... sbb my google adsense memang dah kena blok..
buat a/c adsense masa awal tahun lepas.. pakstu dia ckp kena blok sbb bhs dlm blog is not English.. tp itu thn 2008.. la ni 2009 baru depa dah popularkan adsense ads in BM

CT said...

adsense saya pun kene block..huhuh now stick to nuffnang jek

atty's said...

salam kyong..yeah lepas ni leh kita klik mengklik..

Mommy Lyna said...

Aha.amk ksempatan k0men ni.

Adsense tak bg klik iklan blog sdr & sbarang pakatan klik2 dgn kawan2, drg dpt detect IP dan seangkatan. Kalo kantoi blacklistla jwbnya.

Nuffnang maybe belum lg. Tp xmustahil lambat laun jd gitu especialy bila dh byk competitor & advertiser dah mula bosan dgn benda2 gini.

Reason bole baca kat my blog, post title : How To Create Future With Nuffnang & Buat Duit Forever..

ummumishkah said...

nice info sharing kak yong.. UM pun baru nak berjinak2 dlm nuffnang ni..

Anonymous said...

Benda2 ads ni utk keuntungan byk pihak - blogger (kita), advertiser (yg iklan naik2 tu mcm celc0m, twistis..), ads company (nuffnang, google) & potential buyer (yg cr info & akan klik iklan).

Mommy Lyna

syahadah said...
This comment has been removed by the author.
syahadah said...

tak ghoti den do kak yong ...
lps ni bole berlajar...

Hanz said...

baru check nuffnang...RM 0.30..he,he..memang menarik iklan nuffnang lately ni..nak klik kat blog orang lain daripada klik kat blog sendiri

Yan said...

owhh pasal nuffnange tu kakyong jgn risola.. yan mesti klik punye.. sbb skang ni dah tak nak berkira.. sape2 pnye blog pun yan klik jek ads dia bile appear..

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .